Gebrselassie szerint Bolt és Armstrong tiszta

2008.09.29. 09:09

Az etióp csodafutó, Haile Gebrselassie szerint a pekingi olimpián három aranyat is világcsúccsal nyerő jamaicai sprinter, Usain Bolt doppingszerek nélkül érte el sikereit. A berlini maratonit vasárnap világcsúccsal megnyert Gebrselassie a hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrongot is ártatlannak tartja.

"Nem sportszerű valakit azért kritizálni, mert gyorsan fut" - mondta a 35 éves atléta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában. "Bolt számomra egy nagyon tehetséges sportoló. Én abban sem láttam semmi kivetnivalót, ahogy Usain az olimpiai győzelmeit ünnepelte.

Gebrselassie elmodta véleményét az Armstrongot ért doppingvádakról is. "Amíg valakinek nincs pozitív tesztje, addig nem szabad semmivel sem vádolni. Nincs okom azt feltételezni, hogy Armstrong tiltott szerekkel érte el sikereit. Azt gondolom, hogy a doppingolók át tudják verni az egész világot, de saját magukat, a szervezetüket nem csaphatják be és egyszer minden vétkes szembesül tette következményeivel."