Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húszhónapos eltiltást kérnek a doppingoló kerékpárosra

2008.09.29. 14:08

Húszhónapos eltiltást javasol az ügyészség a doppingoláson ért Riccardo Ricco profi kerékpárosnak. Az ügyben az Olasz Olimpiai Bizottság dönt. A 24 éves klasszis az idei Tour de France-on - két szakaszgyőzelem után - akadt fenn a vizsgálaton. Beismerte tettét, közölte: a legújabb generációs eritropoetint (EPO) szedett. Azt is jelezte: tíz alkalommal vizsgálták, mégis csak két teszt eredménye hozott pozitív eredményt, így szerinte "valami hibádzik" a rendszerben. Bűnbánó magatartása miatt kér az ügyészség a két év helyett húszhónapos büntetést.

Az idei Girón másodikként záró, és a legjobb fiatal bringások között számon tartott  Riccót csapata, a Saunier Duval menesztette, majd a klub visszalépett a Tourtól. Ricco ellen Franciaországban bírósági eljárás van folyamatban doppingszerek használata és birtoklása miatt.