Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lance Armstrong januárban versenyez újra

2008.09.29. 10:40

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) azt ígéri, még a héten döntés születik arról, hogy a visszatérő amerikai kerékpáros legenda, Lance Armstrong mikor versenyezhet ismét. Az a kérdés, hogy a Tour de France hétszeres győztesét mikortól regisztrálta mint reaktivált sportolót az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA). A szabályok értelmében annak a versenyzőnek, aki egyszer már visszavonult, majd újra szerepelni szeretne, fél évet kell várnia az első viadalára.

A 37 esztendős Armstrong szeptember 9-én jelentette be visszatérését, ám mint futó és hegyikerékpáros elindult különböző versenyeken. Amennyiben a USADA-nál ezt regisztrálták, akkor a bringásnak nem kell március 9-ig várnia. Az UCI és a USADA most vette fel a kapcsolatot, és a héten eldől, hogy Armstrong mikor versenyezhet. Az amerikai jelezte: indulni kíván a január 20. és 25. közötti ausztrál körversenyen, a Tour Down Underen.