Jenő
-2 °C
6 °C

Egyetlen magyar a futsal-világbajnokságon

2008.09.30. 07:55
Szeptember 30. és október 19. között rendezik Brazíliában a futsal-világbajnokságot. 20 csapat indul, a házigazda brazil és a címvédő spanyol csapat a legesélyesebb, a brazil-japán nyitómeccset Török Károly vezeti.

Szeptember 30. és október 19. között rendezik Brazília két városában, Rio de Janeiróban és Brasiliában a hatodik futsal-világbajnokságot.

A tornán induló 20 csapatot négy ötös csoportba osztották, mindegyikből az első három jut tovább. Az így kialakuló két hatos csoport első kettője jut a négy közé, az elődöntők győztesei az aranyért, vesztesei a bronzért játszanak.

Ázsiából négy, Afrikából kettő, Európából hat, Közép- és Észak-Amerikából három, Óceániából egy, Dél-Amerikából három csapat jön, ezek mellett a rendező Brazília tagja a mezőnynek.

Az eddigi öt vb-n háromszor a brazilok győztek, az utolsó kettőt a spanyolok nyerték, akik a 2004-es tajvani tornán az olaszokat verték a döntőben, Brazília volt a harmadik.

A legfrissebb világranglistán a brazilok vezetnek Spanyolország előtt. Olaszország a harmadik, a magyar válogatott a 11. helyen áll. A vb húszas mezőnyéből tizenegy csapatnak van rosszabb listás helyezése, mint Magyarországnak.

A magyar válogatott selejtezőcsoportjából továbbjutott, áprilisban Ukrajnával játszott a vb-indulásért. Az első meccsen az ukránok győztek 3-1-re, a gyöngyösi visszavágón a csapat sokáig továbbjutásra állt, de végül csak 4-3-ra győzött, lemaradt a vb-ről.

A legjobb magyar futsal-játékvezető, az idei BL-döntőn is közreműködő Török Károly már egy hete a helyszínen tartózkodik, eredményesen teljesítette a fizikai és elméleti követelményeket, ő vezeti a vb nyitómeccsét, a brazil-japán mérkőzést.

Csoportbeosztás

A csoport
Brazília, Oroszország, Japán, Kuba, Salamon-szigetek

B csoport
Olaszország, Portugália, Thaiföld, Paraguay, Egyesült Államok

C csoport
Argentína, Ukrajna, Kína, Guatemala, Egyiptom

D csoport
Spanyolország, Csehország, Irán, Uruguay, Líbia

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?