Összeteszem a kezem, hogy túlélte a fiam

2008.10.06. 19:08
A 19 esztendős salakmotoros a vasárnapi Speedway Miskolc-Start Gniezno párharcon, a lengyel II. osztály utolsó fordulójában, a viadal hatodik futamában bukott, a mögötte motorozó lengyel Dawid Cieslewicz hátulról elgázolta.

A hét végén a Speedway Miskolc meccselt a Start Gnieznóval a lengyel másodosztály utolsó fordulójában, a tét a feljutás volt. A lengyelek öt futam után 16-14-re vezettek, a hatodikban Tabaka József a második helyen haladt, de a depó felöli kanyarban elvesztette uralmát motorja felett, bukott.

Csapattársa, Tomasz Rempala még ki tudta kerülni, de a mögötte érkező lengyel Dawid Cieslewicz elgázolta a földön fekvő fiatal versenyzőt, írja a borsodonline.hu.

Tabaka állapotát a helyszínen stabilizálták, majd a miskolci kórházba szállították, ahol megállapították, törése nincs, a belső szervei nem sérültek, ám a tüdeje bevérzett.

A fiatal versenyzőt 4-5 napig még megfigyelik és rendszeresen leszívják a vért a tüdejéből, s majd csak ezután derül ki, hogy elállt-e a vérzése, mert ha nem, akkor műteni kell.

"Összeteszem a kezem, hogy ezt az ütközést túlélte a fiam. Az óriási bukás és az ütés ellenére végig eszméleténél maradt, de agyrázkódást szenvedett" - nyilatkozta a versenyző édesapja.

A versenyt a boon.hu online közvetítette a hétvégén, így videón is meg lehet nézni a hatalmas bukást.

A találkozót végül 58:34-re a Start Gniezno nyerte meg, ezzel elhódította a liga bajnoki címét is.