Janics kíváncsi, milyen érzelmei lesznek

2008.10.21. 19:29 Módosítva: 2008.10.23. 21:26
Újabb olimpiai érmes, Kozák Danuta szegődhet a szegedi kajakosokhoz novemberben. A kétszeres bajnok Kovács Katalin egyelőre nem döntött, de közel van, hogy csatlakozzon hozzájuk. Ő egyelőre nem talált edzőt, Janics már igen.

A Démász-Szeged Vízisport Egyesület a negyedik lett az olimpiai rangsorban, a kajakosok között pedig az élen végzett 12,25 ponttal. Janics Natasa és Vajda Attila szerezte a pontok jelentős többségét. A szegediek teljesítették előzetes elvárásaikat, hiszen három éremmel tértek haza.

A klub ennyivel nem elégedett meg, leigazolták Kozák Danutát, és Kovács Katalinnal is tárgyalásokat folytattak. Ennek egyelőre nincs eredménye, de ahogy Csonka Gábor, az egyik szegedi vezető viccesen megjegyezte: „úgyis nálunk fog kikötni, mert mi kínáljuk neki a legjobb feltételeket. Mi vagyunk a legjobbak. Nem sürgetjük őt, nem szabtunk határidőt, van türelmünk.”

Az MTK-tól kiebrudalt Kovács azonban azt elárulta, a 2012-es olimpiáig folytatni szeretné pályafutását. „Több edzővel kapcsolatban állok, amíg nem születik végleges megállapodás, addig nem kívánok a nyilvánosság elé lépni” – jelentette be a párosban kétszeres bajnok.

noikajak007

„Jó lenne, ha Kati Szegeden lenne, mert párosban képzeljük a jövőt, de ez az ő döntése, nem szólhatok bele” – mondta Janics Natasa.

„Amíg ez a páros jó lesz, addig szeretnék együtt maradni vele, ha netán már nem megyünk olyan jól, akkor kell csak feladni” – tette hozzá a szerdán a dzsungelbe utazó, és a Celeb vagyok, ments ki innen realityben résztvevő háromszoros olimpiai bajnok.

Janics az elutazás előtt már edzésbe állt, naponta kétszer evezett, általában huszonkét kilométert. Edzője, Kovács László lett, aki az édesapját felkészítette a nyolcvanas évek elején, és világbajnokot csinált belőle.

„Még nem futott át az agyamon, hová is megyek, nem gondolok mindig erre, de nagyon kíváncsi vagyok, milyen érzelmek törnek ki belőlem. A kígyóktól, vagy pókoktól nem félek, inkább arra leszek kíváncsi, hogyan bírom az éhséget” – mondta.

A versenyző szeretné, amikor vőlegénye, Szilárd ír neki, akkor a kajakosokról is információt kapna.