Talmácsi kiesett Valenciában

2008.10.26. 10:44 Módosítva: 2008.10.26. 12:15
Címvédőként az utolsó 125 kcm-es futamát vívta Valenciában Talmácsi Gábor, aki az ezüstérem megszerzésében reménykedett. A világbajnoki cím sorsa már korábban eldőlt, a francia Di Meglio szerezte meg. Talmácsi 6 ponttal vezetett az összetettben az olasz Simone Corsi előtt, aki mögüle rajtolt a versenyen. Talmácsi tavaly Faubel mögött a második helyen végzett Valenciában, ami akkor világbajnoki címet jelentett neki.

A rajtsorrend: Talmácsi, Gadea, Corsi, Terol - Smith, Bonsey, di Meglio, Iannone.

Elkezdődött a felvezető kör, a verseny 24 körös.

Jól sikerült a rajt. Talmácsi az első az első kanyarban, Terol áll mögötte, Corsi visszacsúszott.

Az első kör végén Gadea, Talmácsi, Terol a sorrend, közben megérkezett Simone Corsi és átvette a vezetést, Talmácsi visszaesett a negyedik helyre.

Baj van Talmácsi motorjával, csúszik vissza, már csak a hatodik helyen áll, Corsi vezet, Terol a második.

Bradl és Gadea kiesett, egymást lökték ki. A harmadik hely már biztosan megvan.

Talmácsi csak a nyolcadik. Corsi óriási lendülettel megy és biztosan vezet. Ha Corsi nyer, 25 pontot szerez. Talmácsi folyamatosan nézi a motorját, minimum a másodiknak kellene lennie Corsi sikere esetén, csak akkor van meg az ezüst.

Talmácsinak már három másodperc a hátránya. Az első nyolc motor elment a többiektől, a boly a végén áll a magyar.

Még 18 kör van hátra, a verseny állása: Corsi, Terol, Di Meglio, Cortese, Talmácsi a hatodik helyre jött fel.

Danny Webb bukott egy nagyot. Az első öt elhúzott a mezőnytől, Talmácsi feladta a versenyt. Corsinak már elég csak a 9. helyre bejönnie és előz.

15 körrel a vége előtt Corsi, Di Meglio, Terol a sorrend. A világbajnok francia, Di Meglio az élre állt, Corsi tartja a tempót.

Corsi ismét vezet Di Meglio előtt, Cortese és Terol van még harcban a dobogóért.

10 körrel a vége előtt a fenti négyes áll továbbra is az élen, Bradley Smith zárkózik még az élbolyhoz, a többik már több mint 6 másodperccel lemaradtak.

Bonsey a hatodik helyről esett ki, Corsi továbbra is vezet, de óriási a csata Di Meglioval és Terollal.

Az utolsó hét kört Di Meglio kezdi az élről, Corsi mögött már Bradley Smith a harmadik.

Öt körrel a vége előtt nem sok minden változott, Corsi és Di Meglio verekszik az élen, mögöttük Smith, Terol és Cortese a dobogó harmadik fokáért vív nagy csatát.

Megkezdődött az utolsó két kör, őrült csata folyik az első helyért, Terol is megérkezett a két éllovasra.

Lelassult Di Meglio motorja, Corsi ellépett, Terol jött fel a második helyre.

Az utolsó körben visszajött még Di Meglio, de Corsi nyert, Terol a második. Simone Corsi feljött a második helyre az összetettben, így 2008-ban övé a 125 kcm-es világbajnokság ezüstérme, Talmácsi bronzérmes.

A verseny végereménye: 1. Simone Corsi, 2. Nicolas Terol, 3. Mike Di Meglio, 4. Bradley Smith, 5. Sandro Cortese, 6. Andrea Iannone.

A világbajnokság végeredménye: 1. Mike Di Meglio (francia, Ajo Motorsport) 264 pont, 2. Simone Corsi (olasz, Jack & Jones WRB) 225 pont, 3. Talmácsi Gábor (magyar, Bancaja Aspar Team) 206 pont, 4. Stefan Bradl (német, Grizzly Gas Kiefer Racing) 187 pont, 5. Nicolas Terol (spanyol, Jack & Jones WRB) 176 pont, 6. Bradley Smith (brit, Polaris Wolrd) 150 pont.