15 éves a legjobb magyar rodeós

2008.10.27. 10:20
Október elején rendezték Dunakeszin a magyar rodeó-versenysorozat utolsó idei futamát, az összetett alapján Lakatos Dávid az idei magyar bajnok. A versenyen néhány könnyebb és egy komoly sérülés történt, Vajda Csaba arcát a váci kórházban megműtötték.

Október 4-én rendezték Dunakeszin, az alagi lóversenypályán az első magyar rodeó-versenysorozat befejező fordulóját. A versenyt Szloboda István (művésznevén Snoopy) nyerte Lakatos Dávid (Bendegúz) és Kállay Gergő előtt.

Az összetettben is ők hárman lettek dobogósok, a mindössze 15 éves Bendegúz lett az első magyar rodeóbajnok, Snoopy a második, Kállay a harmadik.

A versenyen több kisebb és egy komolyabb sérülés történt, a győztes Snoopy a bika hátán nem tudta elengedni időben a kötelet, kezét törte. A rodeóban 8 másodpercet kell tölteni az állat hátán, Snoopy-nak ez sikerült, a versenyt meg is nyerte, utána sérült meg.

Vajda Csaba rosszabbul járt, a bika megtaposta, kiakadt az állkapcsa és eltört az arccsontja. A rendezvény egészségügyi biztosítását ellátó OxyMed mentőautója a váci kórházba szállította.

A rodeó egyik főszervezője, Kassai Zsolt (Jackson) az Indexnek elmondta, Vajdát megműtötték, jól van. A kórházban új barátnője ápolta, akivel éppen a baleset előtt ismerkedett meg. Tudja, hogy a rodeóban az ilyen bármikor előfordulhat, jövőre a többiekkel együtt ő is folytatja.

A sérülést okozó újonc bika a Medikopter nevet kapta. A rodeós szokások szerint az nevezheti el az állatot, aki először megüli. Ez most nem jött össze, a bika kórházba juttatta a versenyzőt, ezért kapta ezt a nevet.

Korábbi videónk a magyar rodeósokról: