Szabálymódosítás öttusában

2008.11.23. 09:49

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) guatemalai kongresszusán a küldöttek kétharmados többséggel elfogadták a végrehajtó bizottság szabálymódosító javaslatát, így a versenyeket 2009-től új formában, a futást és a lövészetet a biatlonhoz hasonlóan egy számba szervezve kell lebonyolítani.

Pálvölgyi Miklós, a férfiválogatott szövetségi kapitánya elmondta, tudomása szerint egyetlen szavazaton múlott, hogy nem bukott meg a javaslat, egyúttal emlékeztetett arra, hogy a magyar szövetség nem támogatta a kezdeményezést.

A jelenlegi elképzeléseket ismertetve elmondta, délelőtt rendeznék meg az úszást és a vívást, majd délután, szinte egy blokkban a maradék három számot. A lovaglásban ezentúl a második körben, a végén jönnének a legjobb helyen állók, majd kis idő múlva következne hendikepp rendszerben a 3000 méteres futás. Ennek során először tíz, majd öt, aztán megint öt lövésre kerülne sor.

Az UIPM irányításában felső szinten nem történtek változások, a német Klaus Schormann további négy évre bizalmat kapott, s folytatja vele a munkát a négy eddigi alelnök, a dél-koreai Kuj Szung Csoj, az amerikai John Helmick, a mexikói Ivar Sisniega és a spanyol Juan Antonio Samaranch Jr. is. A kincstárnoki pozíciót nyolc éve betöltő Bretz Gyulát ugyancsak újabb négy évre bízták meg. (MTI)