Talmácsi nagyon gyors volt Valenciában

2008.11.26. 15:26
Kétnapos teszten vettek részt a gyorsasági motorosok Valenciában. Talmácsi Gábor még mindig fájós csuklóval kitűnő eredményt ért el a 250-es Apriliával, csak Alvaro Bautista előzte meg, a 125-ös világbajnok Mike di Meglio, aki szintén tesztelte új 250-esét, lemaradt mögötte.

A hétfői tesztnapon ismét a gyári Aprilia RSA-val kísérletezhetett Talmácsi Gábor a valenciai Ricardo Tormo pályán. Az Aspar csapat mindhárom versenyzője tesztelt, 17-18 fokos melegben, de erős szélben futottak ki a pilóták.

Talmácsi 41 kört teljesített, és jó beállításainak köszönhetően Alvaro Bautista mögött a második helyen ért célba. A köridők nem hivatalosak, hiszen nem volt elektronikus mérés, a csapatok saját maguk mértek.

Kedden már hűvösebb idő fogadta a versenyzőket, igaz, nem fújt annyira a szél. Tovább finomítgatták a beállításokat, változtattak a rugók és a tengelytávok beállításán is.

Talmácsi jól érezte magát a motorján, bár csuklója továbbra is fájt, ez a motorozásán a hírek szerint nem látszott. A második napon is Bautista volt a leggyorsabb, 1:38.1-gyel ért célba. Talmácsi majdnem ugyanolyan időt futott, a 125 kcm idei világbajnoka, Mike di Meglio öt ezreddel rosszabb idővel ért célba, mint Talmácsi. A kategória 2008-as legjobbja, Marco Simoncelli az Aprilia superbike-motorjával kisérletezett.

„Nagyon elégedett vagyok a munkánk eredményével – mondta a tesztelés utánTalmácsi. – Jó tesztelésen vagyunk túl. Tudjuk az irányt, azt, hogy mire van szükségünk, tudjuk a beállításokat is, csak ezeket még nem tudtuk kipróbálni. Azt gondolom, az 1 tizedes lemaradásom csapattársamtól, Bautistától jó eredmény. Nyugodtan megyek a téli pihenőre, a csuklóm helyrehozatala lesz a legfőbb cél.”

A 250 köbcentisekhez tartozó hír, hogy Hector Barbera, a Tóth Team versenyzője az újonnan megalakulo Pons Racing WRB csapatához szerződött. Távozik az Aspar Martineztől Hector Faubel. A 125-ös kategória tavalyi ezüstérmese 2009-ben Hondával fog versenyezni.

Lukasz Pesek marad a kategóriában, a Pons csapat pedig Barbera mellett a tulajdonos fiával, Axel Ponsszal erősíthet. Nemcsak Pons léphet fel a 125-ösöktől, hanem Stefan Bradl is. Majdnem biztosra vehető, hogy Bradl a Gas Kiefer Racing istállóban, de a magasabb géposztályban versenyez 2009-ben.