Ijesztően zihált az olimpiai bajnok úszó

2008.12.01. 11:51 Módosítva: 2008.12.01. 12:02
Levegőért kapkodva kászálódott ki a medencéből a világcsúcstartó Federica Pellegrini az olasz úszóbajnokság egyik hétvégi futamán. Hamar jobban lett, de kivizsgálják, mert történt már vele hasonló.

Rosszul lett az olasz téli bajnokság 800 méteres gyorsúszó száma közben az olimpiai bajnok Federica Pellegrini. A 20 éves sportolónő 200 méternél lelassított, majd a medence partjára feküdt és levegőért kapkodott.

”Teljesen kimerültem, de tragédia nem történt. Hamar jobban lettem, nem tudom, mi történt, egyszerűen nem kaptam levegőt” – nyilatkozta nem sokkal később a világcsúcstartó a Rai Uno televízió híradójának.

Pellegrinivel korábban is előfordult hasonló, de szervezetében semmi rendellenest nem találtak. Természetesen újra megvizsgálják, a héten kórházba megy, és mindenféle tesztet újra elvégeznek rajta.

Federica Pellegrini a pekingi olimpián 200 méteres gyorsúszásban saját világcsúcsának megdöntésével győzött. Nemcsak eredményei, magánélete miatt is híres, mióta elszerette egyik legnagyobb ellenfele, a nem rég mellműtéten átesett Laure Manaudou kedvesét, a szintén úszósztár Luca Marint.