Szabina
2 °C
15 °C

Overdose-ról filmet és könyvet csinálnak

2008.12.04. 17:55
Farkasházy Tivadar könyvet írt, Kepes András tavaszra játék-dokumentum filmet készít az eddigi futamain veretlen hároméves csődörről. Overdose jövő nyáron Angliában, a világ leghíresebb pályáin, Ascotban és Newmarketben versenyez.

Játék-dokumentum filmet készít az eddigi összes futamán veretlen magyar csodalóról Kepes András. Az ismert televíziós újságíró ezt Farkasházy Tivadar Overdose, a veretlen 11 című könyvének bemutatóján árulta el a Kincsem Parkban. Kepes jelen volt Overdose idei utolsó, római versenyén, bevallása szerint könnyeivel küszködött, amikor a magyar ló nyolc-tíz hosszal győzött.

Kepes szerint Overdose szimbólum, amely a világ egyik legnézettebb alapsportágában sikeres, a róla szóló filmet februárban-márciusban mutatják be.

Ribárszki Sándor, a ló trénere szerint Overdose-t sose kellett piszkálni az edzéseken. Nem szép ló, "rút kiskacsa". Furcsa mozgása van, csámpás, a kanyar a gyengéje. Érzi és élvezi a sebességet, a lószállítóban a menetiránnyal szemben, 120-130-as tempóban szeret utazni, ha ennél lassabban mennek, nyugtalan.

Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa elárulta, a csikót szinte véletlenül vette a newmarketi árverésen, nem is akart licitálni, 2000 guinea-ért mégis megvette. Az angol árveréseken a hagyományoknak megfelelően guinea-ben számolnak, ez az összeg 2100 font, azaz bő hatszázezer forint.

Mikóczy jövőre - a tavaszi formába hozás után - június 16-án Angliában, a Royal Ascot-versenyen indítja a lovat, utána július 10-én, a newmarketi July Cupon fut Overdose. A tulajdonos szerint nem kétséges, hogy eddigi eredményei alapján elfogadják a nevezését.