Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Százezreket loptak Puskás sírjától

2008.12.16. 10:26
Ismeretlen tettesek elvitték a a Szent István Bazilika altemplomi urnatemetőjéből, Puskás Ferenc sírja mellől az emlékhely bútorait, egy több százezer forint értékű biedermeier stílusú asztalt és a hozzá tartozó széket. A nyomravezetőnek 100 ezer forint jutalom jár, bár feljelentés még nincs.

Puskás Ferenc holtteste a 2006 december 9-i gyászszertartás óta a Szent István Bazilika altemplomi urnatemetőjében nyugszik, ismeretlen tettesek innen lopták el az emlékhely bútorait, egy több százezer forint értékű biedermeier stílusú asztalt, és a hozzá tartozó széket, írja a Blikk.

Az asztalon tartották a Puskás halálakor érkezett, kötetbe fűzött részvétnyilvánításokat és a látogatók gondolatait rögzítő emlékkönyvet.

Az Aranycsapat egykori csatárának özvegye nem érti, hogy történhet ilyesmi, az különösen fáj neki, hogy a férje iránti tiszteletből ajándékozott tárgyakat vitték el.

A bazilika biztonsági vezetője nem tudja elképzelni, hogyan vihették el a bútorokat. Majoros Attila 50 ezer forintot ajánlott fel, ugyanekkora összeget ígért a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a nyomravezetőnek. A BRFK sajtóügyeletese szerint egyelőre senki nem tett feljelentést a bűntény miatt.

A lopás nem az első ilyen eset volt a sírhelynél, korábban is tűntek el kegytárgyak, nemrég megrongálták a sír elé felállított magyar és angol nyelvű emléktáblát.