Nem volt elég tiszta a fejem

2008.12.24. 13:15 Módosítva: 2008.12.24. 16:20
Bezzeg Nándor az első magyar, aki indulhatott a profik világbajnokságán, az első körben kikapott holland ellenfelétől, és kiesett. A magyar dartsos elégedett a játékával, de nem sikerült a maximumon játszania, későn pörgött fel.

Bezzeg Nándor kedden késő este az első fordulóban kiesett a profi dartsosok PDC-világbajnokságán (Professional Darts Corporation) Londonban. A 14-szeres magyar bajnok a verhetőnek tartott Vincent van der Voorttal játszott, a világranglistán 19. holland három szettben győzött (a vébé első fordulójában három szett kell a győzelemhez, egy szetthez három leg-et, azaz játékot kell nyerni; a második fordulóból már 4 nyert szettel lehet továbbjutni).

Telt ház, kb. háromezer néző előtt játszottak az Alexandra Palace-ban, a fogadóirodák szerint a holland volt az esélyesebb, 3-0-ra az ő győzelmét várták.

Az első legben szoros játékban, de a holland győzött, a balkezes Bezzegnek későn jött az első tripla 20-as. A második is simán a biztosabb kező van der Voorté lett. Bezzeg nem adta oda a szetet, 2-1-re szépített, a negyedik legben jó kiszállóval egyenlített, de az ötödiket simán vitte a holland, aki ezzel 1-0-ra vezetett.

A második szett első legjét simán hozta a néha takart 20-as szektorról a 19-esre magabiztosan leváltó Bezzeg, aki láthatóan bemelegedett. A holland két szoros játékkal fordított, közben a magyar is hozta első 180-át (azaz mindhárom nyilát a tripla húszasba dobta). A szett utolsó legjében van der Voort 106-ról dobott kiszállót, 2-0 oda.

Az utolsó szett mindhárom játékát simán nyerte a magabiztosabb, pontosabban játszó holland, 3-0 oda.

dartsbajnok1

Bezzeg még soha nem játszott ekkora közönség előtt, ez nagyon feldobta. Elmondhatatlan hangulat volt a teremben, a nézők söröznek, buliznak, énekelnek, táncolnak egész este, de nagyon "érzik és értik a játékot". Az eredeti bevonulózenéjét, a Korál Ne állj meg soha című számát a rendezők nem engedélyezték, nem fogadták el az együttes beleegyező nyilatkozatát, Bezzeget ez nem zavarta meg.

A magyar dartsos az Indexnek elmondta, alapvetően elégedett a játékkal, de "nem sikerült a maximumon felmenni a színpadra, későn pörögtem fel, nem volt elég tiszta a fejem, ezen el kell gondolkodnom". Bezzeg januárig pihen, negyedikén már versenyen indul Magyarországon.

Bezzeg Nándor október végén nyerte meg a kelet-európai versenyzőknek rendezett prágai selejtezőt [1]. A torna fődíja egy első körös hely volt a profik világbajnokságának főtábláján, így ő lett az első magyar, aki ezen a versenyen indulhatott. A világbajnokság döntőjét január 4-én rendezik.