Amerika csapata szánalmasan esett ki

2008.12.29. 10:40 Módosítva: 2008.12.29. 13:23
Az utolsó körben hat pontot elérő Dallas Cowboys mellett búcsúzott a háromszoros Super Bowl-bajnok New England Patriots is. A Detroit Lionsnak nem sikerült idén meccset nyernie. Buffalóban ki kellett kötni a kaput, mert elfújta a szél.

A Tampa Bay Buccaneers és a Chicago Bears vereségével úgy alakult, hogy a már többször temetett Philadelphia Eagles egy Dallas elleni győzelmével bejuthatott a rájátszásba, úgyhogy így is játszottak.

Amerika csapatát úgy verték el, hogy az idény első fordulóiban Super Bowl-esélyesnek tartott társulatnak valószínűleg a kedve is elment a játéktól. Az Eagles öt labdaeladást kényszerített ki, mindössze két mezőnygólra futotta tőlük, Terrel Owensnek ez volt mindössze a második 100 yard feletti meccse a szezonban. Ez azt jelenti, hogy az Eagles a Minnesota Vikings ellen játszik a wildcard-hétvégén.

A forduló előtt bejutott már a Pittsburgh Steelers a rájátszásba, így különösen nagy dráma, hogy az irányító, Ben Roethlisberger agyrázkódást szenvedett a Cleveland Browns elleni mérkőzésen, amit nélküle is 31:0-ra nyert meg a csapata. Eredetileg az első félidőt szánták neki, utána a cseréje kapott volna szerepet, de a második negyed végén bekövetkezett a súlyosnak tűnő sérülés. A hírek szerint a január 10-i hétvégén már talán játszhat (a konferencia második helyezettjeként nem kell játszaniuk a mostani hétvégén).

Szerencsétlen Detroit Lionsnak nem sikerült az, ami tavaly a Miaminak, hogy az utolsó fordulóban nyerjenek egy aprócska meccset, így az NFL történetében először 16 vereséggel, győzelem nélkül zárták az alapszakaszt (a Tampa Bay 1976-ban szintén nyeretlenül zárta a szezont, de csak 14 meccsből állt a sorozat). 21:17-es vezetésük után már nem tudtak pontokat csinálni, ahogy a remek napot kifogó Aaron Rodgers vezette Green Bay Packers igen.

A San Diego Chargers 52:21-es győzelmével negyedik alkalommal nyerte meg zsinórban az AFC nyugati csoportját, így az Indianapolis Coltsot fogadják a wildcardon. A szuperfutó, LaDainian Thomlinson 3 touchdownt futott össze.

A Miami Dolphins kiejtette a háromszoros bajnok New England Patriotsot, akik könnyedén nyertek a Buffalo Bills ellen, pedig a szél a kaput is elfújta, ezért azt kötéllel kellett kikötni. A Patriots után kezdődött New Yorkban a Jets és a Dolphins meccse, de Brett Favre megint rendkívül gyenge volt, így a miatta az év elején kirúgott Ched Pennington simán győzelemre vezette a Dolphinst, akik tavaly mindössze egy meccset nyertek.

Kezdődik a playoff

Január 3-án kezdődik a rájátszás, amikor a (valószínűleg) az év újoncával felálló Atlanta Falcons az Arizona Cardinalshoz látogat, ahol Kurt Warner minden eddiginél jobb szezont produkál. Ezen az ágon (NFC) másnap utazik a Minnesota Vikingshoz a Philadeplhia Eagles. Az AFC-ben a San Diego Chargers fogadja az Indianapolis Coltsot: Thomlinson vagy Peyton Manning lesz meghatározóbb vajon? A tavalyi 1:15-ös szezon után a csoportját megnyerő Miami Dolphinshoz látogat a Baltimore Ravens.

A január 10-i hétvégén csatlakozik a Tennesse Titans, a Pittsburgh Steelers, a New York Giants és a Carolina Panthers.

(Itt elmondhatja, mit gondol a rájátszásról, a Giants és a Titans esélyeiről.)

NFL 17. hét

San Diego Chargers–Denver Broncos 52–21
Arizona Cardinals–Seattle Seahawks 34–21
San Francisco 49ers–Washington Redskins 27–24
Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys 44–6
New York Jets–Miami Dolphins 17–24
Baltimore Ravens–Jacksonville Jaguars 27–7
Tampa Bay Buccaneers–Oakland Raiders 24–31
Indianapolis Colts–Tennessee Titans 23–0
Cincinnati Bengals–Kansas City Chiefs 16–6
Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns 31–0
Houston Texans– Chicago Bears 31–24
New Orleans Saints–Carolina Panthers 31–33
Green Bay Packers–Detroit Lions 31–21
Buffalo Bills–New England Patriots 0–13
Atlanta Falcons–St. Louis Rams 31–27
Minnesota Vikings–New York Giants 20–19