A férfi kardcsapat is csúnyán leszerepelt

2008.08.17. 04:39 Módosítva: 2008.08.17. 06:28
A férfi kardozók is érem és pont nélkül zárták az olimpiát, miután a negyeddöntőben egy ponttal, 45-44-re kikaptak az amerikaiaktól. A helyosztón a kínaiak is megverték Nemcsikéket.

A magyar vívóválogatott eddig mindössze egy harmadik helyet tudott szerezni a párbajtőröző Mincza Ildikó révén. A vívók utolsó versenynapján a férfi kardcsapaton volt a sor, hogy a gyenge szereplésen javítson.

01

A világbajnok Nemcsik, Decsi, Szilágyi összeállítású csapatra az amerikaiak vártak a legjobb nyolc között. Az első két asszóban Decsi és Nemcsik szoros meccsen nyert, majd Morehouse simán verte Szilágyit, így fordítani tudtak az amerikaiak.

A remekül vívó Decsi visszavette a vezetést, majd Szilágyi is legyőzte az egyéni versenyben őt búcsúztató Smartot. Nemcsik is nyert Morehouse ellen, az utolsó kör előtt két pont volt a magyar csapat előnye.

Szilágyi kissé idegesen vívott Rogers ellen, ennek ellenére megmaradt a vezetésünk. Jött Decsi – aki mindhárom meccsén roppant agresszíven és jól vívott –, leiskolázta Morehouse-t, így Nemcsik úgy állhatott pástra az utolsó összecsapáson, hogy négy tus a magyar csapat előnye.

02

A négy évvel korábban ezüstérmes magyar vívó azonban roppant gyenge teljesítményt nyújtott, Smart pillanatok alatt megfordította az állást. Nemcsik kiegyenlített, de látszott rajta, hogy roppant ideges, sokat reklamált, könnyű pontokat szerzett ellene az amerikai.

44-44-nél a magyar ment előre a döntő pontért, az amerikai közbevágott és megnyerte a meccset. A magyar vívócsapat az olimpia előtt meghatározott három érem, közte egy arany elvárástól messze elmaradva zárta az olimpiát.

A kardcsapat ezután a helyosztók során 45-38-ra kikapott Kínától is, ami azt jelenti, hogy a 7. helyért kell megküzdenie Egyiptommal. A magyar küldöttségből az előzetesen legerősebbnek gondolt kardozók szerepeltek a leggyengébben.