Az időjárás alaposan átszervezi az olimpiát

2008.08.14. 13:55
A csütörtöki rossz idő miatt elhalasztották a evezősök és a kajak-kenu szlalomosok versenyét, míg az 550 kilométerre lévő vitorlásközpontban éppen a szélcsend miatt állnak a versenyek.

A csütörtök hozta az eddigi legrosszabb időjárást a pekingi olimpián. Több versenyben is halasztani és csúsztatni kellett.

A villámlás és az erős, viharos szél miatt nem rendezik meg a csütörtöki evezősprogramot sem. Az új kiírás szerint a 2005-ben világbajnok, tavaly Eb-győztes Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység - amely a legjobb esetben is csak 13. lehet - közép-európai idő szerint pénteken 9:10 órakor versenyez.

A kedvezőtlen időjárás miatt nem tudják megrendezni csütörtökön a kajak-kenu szlalom döntőit sem. A tervezett program alapján ezúttal férfi kenu kettesben és női kajak egyesben rendeznék a döntőt, de ezt a szervezők áttették péntekre.

Ugyanakkor a vitorlásoknál – akik Pekingtől 550 kilométerre versenyeznek – éppen a szélcsend miatt nem rendeztek futamot csütörtökön. Emiatt a szörfös Gádorfalvi Áron és Detre Diána is plusz pihenőnapot kapott

Nem tud rajthoz állni a Laser hajóosztályban érdekelt Berecz Zsombor sem. Négy futam után Gádorfalvi a 17., Detre a 21., Berecz - aki három futamon van túl - a 35.  • Hírek
  • Hírek