Blogok

A nap mérkőzése: Németország - Korea 3:3 (1:1)

2008. augusztus 16., 01:25 Módosítva: 2015.05.21 05:00

A mai nap szenzációját a koreai válogatott szolgáltatta, amely elrabolt két pontot Németországtól, nagyon nehéz helyzetbe hozva ezzel a világbajnokot az elődöntőbe jutás szempontjából. Habár a németek 3 meccs után továbbra is veretlenek, mindössze egy győzelmet számlálnak és a csoport 3. helyére estek vissza.

Tovább

Kozmann kezd összeszokni Kiss Tamással

2008. augusztus 15., 17:43 Módosítva: 2015.05.21 05:00

Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a Shunji pálya melletti Reward szállóból jelentkezett, a MOB-nak mesélt a pekingi tapasztalatokról.

„Az az újság, hogy nincs újság, minden a legnagyobb rendben. Szállásunk és ellátásunk kifogástalan. Délelőtt és délután egyaránt tréningeznek a csapatok és bizakodva készülnek a hétfői nyitányra, amikor a férfi 1000 méteres és a női K-4 500 méteres előfutamokra kezdődnek délután 15.30-kor. Kozmann Gyuri kezd összeszokni Kiss Tamással, döntőbe jutásuk nagyon szép siker lenne. A Sáfrán fivérek is szorgalmasan gyakorolnak. A pálya, ahol jelenleg még az evezősök végküzdelme folyik, rendben van. Olykor ugyan kisebb algásodás előfordul, de másnapra megtisztítják a vizet. Reméljük a versenyre is tiszta, kifogástalan lesz.”

A MOB kajakosokról és a kenusokról készített képeit itt lehet megnézni.

Korea továbbra is veretlen, Hollandia nyeretlen

2008. augusztus 15., 15:58 Módosítva: 2015.05.21 05:00

Korea ismét egy ponttal múlta felül ellenfelét, ezúttal Kanada csapatát. A különbség annyi, hogy míg múltkor 8 pontot szereztek, addig most csak 1-et, de ez is elég volt mivel Kanadának ennyi sem sikerült, így Korea 1:0-ra nyerte meg a mérkőzést. Az egyetlen pont a harmadik inningben Keunwoo Jeong által a pályán kívülre küldött hazafutás eredményezte. A 0 kapott pont pedig Hyunjin Ryunak köszönhetik, aki végig dobta a 9 játékrészt, ezzel shutout game-et produkálva.

A nap utolsó mérkőzésén Japán 6:0 arányban verte Hollandiát, akik így továbbra is nyeretlenek. Japán már az első játékrészben elvette a Hollandok kedvét a továbbiaktól 4:0-ra elhúzva, majd a 8. játékrészben még két pontot szerezve alakították ki a végeredményt.

Horváth Viktor sérülése kiújult

2008. augusztus 15., 15:57 Módosítva: 2015.05.21 05:00

A pekingi olimpia férfi öttusa-viadalára készülő Horváth Viktor idegbecsípődése kiújult. Mivel a magyar öttusázók egy szöuli edzőtáborban készülnek az olimpiára, a sportolóhoz a Kínában lévő küldöttségből utazik sportorvos.

Tovább

Pekingben nem lehet elveszni

2008. augusztus 15., 14:15 Módosítva: 2015.05.21 05:01

A pekingi közlekedés másfél nap alatt megtanulható, a metróhálózat teljesen átlátható, az összes olimpiai helyszínre el lehet jutni vele. De ha messze van, buszokra is fel lehet szállni. Elveszni nem lehet, az utcák párhuzamosak és merőlegesek.

Tovább

Hetvenéves Balczó András

2008. augusztus 15., 13:35 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Hetven éve, 1938. augusztus 16-án született Balczó András nyolcszoros magyar, háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó, a Nemzet Sportolója. 1955-ben egy országos versenyen Benedek Ferenc fedezte fel tehetségét. Válogatott öttusázóként már 1957-ben országos bajnokságot nyert.

Tovább

Jegy nélkül a meccsen

2008. augusztus 15., 12:56 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Két nagy olimpiai helyszín van Pekingben, az egyik a Olympic Green nevű park, itt van a Madárfészek, a Vízikocka, a vívó- és súlyemelőtermek, egyszóval a legtöbb versenyhelyszín. A másik nagy területen a vízilabda, a kézilabda, és ott lesz az öttusa is. Magukra a lezárt területekre csak érvényes jeggyel lehet bejutni. De ha az megvan, akkor már szinte gyerekjáték belógni a stadionba anélkül, hogy konkrétan oda érvényes jegyünk lenne. Legalábbis a kézi- és vízilabdameccsekre nem volt nehéz.

Tovább

Négy között a női válogatott

2008. augusztus 15., 12:36 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Fantörpikus! Újra Sós Ildi a kapuban. Rég óta várok, hogy újra láthassam őt válogatott meccsen védeni. Nem is kellett benne csalódnom, már az első negyedben bizonyítja, hogy még mindig van helye ebben a csapatban, sőt! Lehetne ő még első számú kapus, ha a híresztelésekkel ellentétben, nem hagyna fel a válogatottsággal...ismét.

Az első negyedet 1:1-gyel zárjuk, nálunk Drávucz eredményes. Mindkét csapat tragikusan játszik. Valahogy nem tudunk felállni támadni. Erőltetjük a centerjátékot akkor, amikor nincs értelme. Vajon milyen elgondolás alapján játszottuk be a labdát úgy, hogy közben hárman lógnak a szerencsétlen centeren? Manó profi módon hárítja a görög próbálkozásokat.

A második negyed Liosi góljával kezdődik. Messziről vágja be a kapuba, 1:2. Nem kell sokat várni a válaszra, megint Drávucz lövése akad be a hálóba, becsurgó góljával egyenlítünk, 2:2. Előny nálunk, Stieber nem is tétovázik kapura küldi a labdát, átvesszük a vezetést, 3:2. Primász Ági nagyon szép ejtésével 4:2 nekünk. Kezdünk végre okosabban játszani. Szremkónak egy szép beadás, héberrel küldi a kapura. Szép megmozdulás, kár, hogy nem megy be.

A meccs második felében végre jobban felszívjuk magunkat. Ugyan hagy némi kívánnivalót maga után támadásunk, de ettől függetlenül szórjuk a gólokat a görög kapuba. Györe fórban eredményes, 5:2. Kisteleki hibázik egy nagyot. Megúszik...és elkapkodja, kapusba lövi. Lett volna még ideje felállni rendesen. Sebaj, jóvá teszi hibáját a következő emberelőnyös helyzetben, 6:2. Görögök próbálkoznak egy időkéréssel, de nem tudják kihasználni előnyüket így sem. Pelle Anikó megúszásából 7:2. Majd vagy 10 méterről baromi nagyot bombáz a görög kapuba, 8:2. Stieber sem unta még meg a gólgyártást (9:2), míg végül csak sikerül a görög csapatnak is értékesíteniük egy előnyt, 9:3. A végére Kisteleki is tartogat egy kis meglepetést. Szemtelenül happolja el a görög kapus elől a labdát és vágja be a kapuba, 10:3. A görögöknél még egy büntető, aminek köszönhetően 10:4-re feljönnek.

Négy között a magyar válogatott! Gratulálok Godova Gábornak és csapatának! Szép teljesítmény a csapattól.

Elvonult az El Nino

2008. augusztus 15., 12:24 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Újra élettel telt meg a Sunji pálya, lehet, hogy az egynapos kihagyás teszi, de sorban hibáznak az esélyes kenusok (most például a német egység próbál levegőhöz jutni a pálya közepén), persze az is biztosan zavaró lehet, hogy rögtön ketten próbálkoznak a sikeres célba éréssel, ami már magában perverz dolognak tűnik, de lelkük rajta.

Egyedül sem lehet könnyű a klasszikus strandkorlát-kék Lego kockák között harcolni az elemekkel, de párban még macerásabb lehet az ügy. Számomra még mindig nem világos, hogy ha lövöldözni lehetett a csütörtöki időjárási körülmények között, akkor miért pont a vizes számot törölték, hiszen aki ennek a pályának nekivág, tutira nem ússza meg szárazon.

Szűk Spanyol és magabiztos Holland siker a torna 6.napján

2008. augusztus 15., 12:16 Módosítva: 2015.05.21 05:01

A férfiak harmadik játéknapja Spanyolország és a házigazda Kína találkozójával kezdődött. Az európai csapat megszenvedett a nagyszámú hazai közönség fantasztikus bíztatását élvező ázsiaiak ellen. Annak ellenére, hogy utóbbiak mindössze a 17. helyet foglalják el a világranglistán, teljesen egyenragú ellenfelei voltak a 4. helyen tanyázó Spanyol együttesnek. A döntő gól végül Pol Amat nevéhez fűződik, aki 3 perccel a találkozó vége előtt mezőnygóllal állította be a 2-1-es végeredményt.

A másik délelőtti összecsapás kényelmes Holland győzelmet hozott, így Kanada továbbra is pont nélkül áll az összesítésben.

Tovább

Új szabály élesben

2008. augusztus 15., 11:52 Módosítva: 2015.05.21 05:01
capt.bb2b4985fb744e6483250dd0f52d4610.beijing olympics baseball

A mai nap első mérkőzésén Kína és Tajvan legjobbjai feszültek egymásnak, és a rendes játékidőben nem sikerült dűlőre vinniük a dolgot, 9 játékrész után 3:3-ra álltak a csapatok. Következett az olimpia első extra inninges mérkőzése, melyen a 10. és a 11. menet sem hozott pontot. A 12. játékrészben aztán igazi ponteső köszöntött be, Tajvan 4 pontot szerzett az inning elején, amivel már-már nyeregben érezhették magukat, ám a szurkolók által hajtott Kína egy parádés 5 pontos rohammal behúzta a győzelmet, 8:7 arányban.

Tovább

A kétpárevezősnek volt egy álma

2008. augusztus 15., 11:47 Módosítva: 2015.05.21 05:01

A csütörtöki ítéletidő után szikrázó napsütés, 32 fok és 25 százalékos páratartalom köszöntötte pénteken az evezősöket a Sunji pályán. A zord időjárás, szélvihar, eső és villámlás miatt a csütörtökre kiírt középfutamaikat csak pénteken tartották meg.

És itt akkor essen szó egyetlen, olimpiára kijutott evezős egységünkről, a Varga Tamás és Hirling Zsolt alkotta könnyűsúlyú kétpárevezősről. Célkitűzésük az volt, hogy döntőbe kerüljenek, de nem lehetetett kizárni azt sem, hogy dobogóra állhatnak, mivel 2005-ben világbajnokok, 2007-ben Európa-bajnokok voltak.

Most azonban valamiért nem jött össze nekik, a vasárnapi előfutamban harmadikok lettek, amivel a keddi reményfutamba jutottak (az első kettő jutott egyenes ágon a döntőbe), de ez még így rendben is lett volna. Sajnos azonban a táv végére elfáradtak, és negyedikek lettek, amivel elbukták a döntőbe kerülést. A csütörtökről péntekre halasztott középfutamban azért brillíroztak, elegánsan nyerték futamukat, csaknem 5 másodpercet vertek a mezőnyre. Ezzel az eredménnyel a C-döntőbe jutottak, így legjobb esetben a 13. helyet szerezhetik meg a szombati futamban.

Hirling Zsolt azt írta blogjában a páros teljesítményéről, hogy nem tudja, mi történhetett velük, miért vallottak kudarcot, azt tippeli, hogy a felkészülésben lehetett a hiba, talán azért nem ment megfelelő sebességgel a hajójuk. A reményfutamban „200m-enként indítottuk a hajót, és mégsem tudtunk megszökni a többiektől. Mindent kiadtunk magunkból, és sehova nem jutottunk” - írja. Bár végtelenül csalódottak, de úgy érzik, mindent megtettek, nyugodt a lelkiismeretük, és az olimpia előtt erre vágytak legjobban.

Érdemes végigolvasni a blogbejegyzést, igazán sportszerű hozzáállás tűnik ki Hirling Zsolt soraiból.

Új nap, új csalódás

2008. augusztus 15., 10:46 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Nem vagyok egy gép, nem volt kedvem sem hajnali háromkor, sem hajnali ötkor felkelni párbajtőr csapatversenyt nézni. Gondoltam elég lesz fél hétkor belelesni a tévébe, ha vívunk, az rossz, ha nem, akkor az vagy rosszabb, vagy bejutottunk az elődöntőbe. Végül fél hatkor valami gyereklányok tornásztak az m1-en, így visszaalutdtam. Negyed nyolckor, a következő csekkoláskor Boczkó Gábor adott találatot egy ukránnak. A csajom szerint káromkodtam egyet és visszaaludtam.

01boczko
Tovább

Új olimpiai sportág: fuck offing

2008. augusztus 15., 10:41 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Mindig tudtuk, hogy az oroszok jók ikonokban, de hogy ennyire jók, az azért meglepő. A webpark.ru most előállt a lehetséges olimpiai sportágak gyűjteményével, a hozzájuk való ikonokkal együtt.

Személyes kedvencünk a horgásznézés, sőt a télihorgásznézés (pálcikaember léknél, mögötte a szurkolók), főleg hogy ezt a nemes, rengeteg technikai tudást és főleg állóképességet kívánó sportot annak idején mi magunk is űztük Leningrádban, az öböl befagyott jegén. És ezen a ponton kerültünk életünkben a legközelebb az olimpiához.

Szemezgessenek kedvükre!

foffing

Még nem merünk reménykedni

2008. augusztus 15., 10:39 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Aranyszagot sodor a szél a Nemzeti Stadion felől, ahol megkezdték szereplésüket az atléták, és egyből van is miért szétterülnie a fölényes vigyornak a magyar orcákon. A kalapács ugyanis a mi számunk az olimpiákon, és ezt most éppen Pars Krisztinán révén tudatosítjuk a reménykedő mezőnyben.

Tovább

Örüljünk-e Cseh három ezüstjének?

2008. augusztus 15., 10:38 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Az illetékeseknek el kellene olvasniuk a kommenteket, amiket az Index olvasói a Cseh László harmadik ezüstéréméről szóló cikkhez írtak. Meg lennének lepve, hogy a nagyközönség náluk mennyivel érettebben fogja föl azt a kérdést, amiről ezen az olimpián az úgynevezett sportnál sokkal több szó esik, a doppingolást. Úgy néz ki, hogy a tagadás és a düh fázisa után lassan eljön az elfogadásé. Bár látszik, hogy van még tábora a "szemét Phelps egy kokszkazán, aki csak csalással győzheti le a mi ministránsfiúnkat" álláspontnak, de ez már nem domináns.

cshlaci
Tovább

Egy hazafutás döntött Kanada javára kína ellen

2008. augusztus 15., 08:40 Módosítva: 2015.05.21 05:01

A 6. innng elején Jennifer Yee által jegyzett hazafutás döntötte el a Kína:Kanada rangadót a softball torna 4. fordulójában. A mérkőzés igazi dobó csatát hozott, Lauren Bay Regula két, míg Wei Lu 3 ütést kapott a 7 játékrészes mérkőzésen.

Tovább menetel a Team USA a softball tornán

2008. augusztus 15., 08:24 Módosítva: 2015.05.21 05:01

Ismét kapott pont nélküli győzelmet arattak az amerikai hölgyek a pekingi olimpia softball tornáján. Ellenfelük most Japán válogatottja volt, akik nem tudtak komoly ellenállást kifejteni, így végül 7:0-ra vereséget szenvedtek. Amerika legjobbja Jessica Mendoza volt, mindkét ütése a pályán kívül landolt, összesen 4 pontot beütve velük. A dobó Monica Abott végig dobta a mérkőzést, összesen egy hit-et tudtak ellene elérni.

A nap mérkőzése: Németország - USA 4:2 (1:1)

2008. augusztus 15., 01:16 Módosítva: 2015.05.21 05:02

Ezúttal a leggólgazdagabb meccs lett a nap mérkőzése, pedig ismét többen is pályáztak rá. Választásunk oka a német válogatott menetelése, hiszen a teljesen kiélezett "B" csoportban 100%-os teljesítménnyel állnak 3 meccs után, ezzel szinte már elődöntősnek vallva magukat. Az olimpiai címvédő mellett Ausztrália és Hollandia szerepel még hibátlanul eddig, de most nézzük a németek mérkőzését!

Tovább

Home run eső Pekingben!

2008. augusztus 14., 19:06 Módosítva: 2015.05.21 05:02

Nem adta könnyen Kanada a győzelmet Kubának, de a karibiak jobb helyzet kihasználása döntött. Kuba 2 inningben szerzett pontot, a második alján hármat, a hatod alján négyet és ez pont elég is volt a mérkőzés megnyeréséhez. Hiába ütött Kanada 9 hitet Kuba pedig csak 5-öt, hiába volt 2-2 védelmi hiba, és hiába ütött 3 hazafutást Kanada és csak kettőt Kuba a végén 7:6-ra Fidel Castro kedvencei tudtak győzni. Kanadai oldalról érdemes megemlíteni Nick Weglarz teljesítményét, aki 4/4-et ütött, 3 RBI-t szerzett és ő maga is háromszor futott be, ráadásul az egyik home run is a nevéhez fűződött. A mérkőzésen 5 labda is érvényes területen hagyta el a pályát, ami azért nem túl gyakori.

Tovább

Blake jókor találkozott Federerrel

2008. augusztus 14., 18:11 Módosítva: 2015.05.21 05:02

Nem először tréfálták meg ebben az évben Roger Federert. A svájcinak, aki már csak három napig világelső, ez a tréfa eshetett a legrosszabbul, Blake életében először tudta megverni őt, ezzel kiesett az olimpia további küzdelmeiből.

Tovább

A kínaiak mindenre lecsapnak

2008. augusztus 14., 16:29 Módosítva: 2015.05.21 05:02

Pekingben nem alakítottak ki olyan helyet, ahol elcserélhetnénk azokat a jegyeket, amelyekre nem jutott be országunk versenyzője. Sőt hivatalosan nem is nézik jó szemmel, ha valaki a jegyével üzletel.

jegyuzerek
Tovább

Rosszkor sült el Gyurta

2008. augusztus 14., 16:00 Módosítva: 2015.05.21 05:02

Szegény Gyurta Dániel egy olimpiával azelőtt szerzett meglepetésezüstöt, mint kellett volna. Úgy értem, hogy akkor, amikor még igazából aranyban mérték a magyar sportsikert. Híres lett persze, de mennyivel jobban jár, ha a eggyel később robbant, amikor már egy döntőbe jutás is bravúrnak számít. A magyar nézőközönség mára megkapta a pofont és megértette, hogy talán soha többé nem leszünk úgynevezett úszónemzet, nem lesz olyan, hogy milliók ülnek le azzal az érzéssel a tévé elé, hogy úgyis nyerünk egy kazal aranyat.

Tovább

Az időjárás átírja a programok Pekingben

2008. augusztus 14., 14:38 Módosítva: 2015.05.21 05:02

Eső miatt félbeszakadt a mai nap legnagyobb softball rangadója, melyen az USA csapata Kanada ellen lépett pályára. Baseballban a Korea:Kína mérkőzésen szólt közbe a zord időjárás, a 6. inning tetején 0:0-nál szakadt félbe a derby.

Azért voltak lejátszott mérkőzések is.

Tovább

Fekvő embert még nem hoztak ki győztesnek

2008. augusztus 14., 13:18 Módosítva: 2015.05.21 05:02

Valamelyik korábbi posztunkhoz írt kommentjében idézte fel nyájas olvasónk Papp László lényegre törő mondását, miszerint fekvő embert még nem hoztak ki győztesnek ökölvívásban. Szellő Imre ezt az intelmet megfontolva szerezte meg a magyar csapat első győzelmét. Első menetes kiütéssel.

szello imre
Tovább

Csoportelső a magyar válogatott

2008. augusztus 14., 11:08 Módosítva: 2015.05.21 05:03

Harmadik csoportmérkőzésünket a spanyol válogatottal játszottuk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, okozhat meglepetést az ellenfél. A csoportelsőségünk is nagyrészt ezen a meccsen múlik. Már csak a kanadaiak és az ausztrálok vannak hátra ebből a csoportból. Kanadát Montenegró 12:0-ra verte, az ausztrálokkal pedig még nekik is hátra van egy mérkőzésük.

Tovább

Hölgyek az 5. napon

2008. augusztus 14., 09:36 Módosítva: 2015.05.21 05:03

A mai nap első mérkőzésén a Holland lányok nagy lépést tettek az elődöntők felé Kína 1-0 arányú legyőzésével. Maartje Paumen az első félidőben volt eredményes egy büntető (kis-) kornerből.

Tovább

Magabiztos kanadai siker

2008. augusztus 14., 08:19 Módosítva: 2015.05.21 05:03

Kanada, még a tegnap az utolsó mérkőzésen, könnyedén verte Hollandiát 9:2 arányban. A kanadai siker kovácsa a Matthews, Yee, Rafter hármas volt, akik 6 biztos ütéssel, 8 RBI-al (beütött ponttal), 5 befutott ponttal és két hazafutással ledarálták a holland védelmet. A Holland szépségtapasz Sandra Gouverneur hazafutása volt.

A mai nap első mérkőzésén igazi softball csemegét láthattak a kínai nézők, hazájuk legjobbjai az athéni ezüstérmes ellen lépett pályára. Nyerni ugyan nem sikerült nekik, de megszorongatni meg tudták az Ausztrál válogatottat, a végeredmény 3:1 az ausziknak. A kínaiak remekül védekeztek, egy leány volt az ellenfélnél akivel nem tudtak mit kezdeni, ő pedig Simmone Morrow volt, aki 2 hazafutást, 3RBI-t és két befutott pontot szerzett, ezzel gyakorlatilag egyedül verve meg Kínát. Talán a kezdő dobót nem sikerült erre a meccsre eltalálni, hiszen Huili Yu kapta mindhárom pontot, pedig csak 1.1 inninget dobott. Az őt váltó Qi Li a meccs hátralévő részében összesen csak két ütést kapott, ellenben 8 strike out-ot hozott össze.

A nap mérkőzése: Hollandia - Nagy Britannia 1:0 (0:0)

2008. augusztus 14., 05:31 Módosítva: 2015.05.21 05:03

A mai napon is több izgalmas mérkőzés közül választhattuk ki a legjobbat, elég csak a gólfesztivált hozó Ausztrál - Dél Afrika meccsre gondolni, vagy a németek döntetlenjére Belgium ellen, de az új-zélandiak szoros veresége spanyolország ellen is felkeltette a figyelmet. Ezen a meccsen a hispánok csak Santi Freixa utolsó percben szerzett góljával tudtak nyerni. A mai nap mérkőzése címet viszont a Holland - Brit párharc érdemelte ki, hiszen óriási iram, lapok, kapusbravúrok és egyetlen gól jellemezte a mérkőzést.

Tovább

Jó játékkal könnyű nyerni avagy főnixmadár született!

2008. augusztus 13., 18:13 Módosítva: 2015.05.21 05:04

Az új módszer bejött: szívgyógyszer helyett a Madách téri sörsátor csodatévő erejében bíztam, s nem hiába. A csodálatosan küzdő magyar lányok jelzőkkel nem visszaadható győzelmet arattak a kőkemény német csapat ellen, így jó eséllyel minimum 3. helyen megyünk tovább az egyenes kieséses szakaszra, vélhetően elkerülve a kiemelkedő norvégokat!

Tovább