A magyar küldöttség

2008.08.08. 20:00 Módosítva: 2008.08.15. 11:23

A sportok királynőjének magyar alattvalói felsorakoztak, és mind a húszan elszántak, hogy magasabbra, erősebben és gyorsabban fussanak, lökjenek, ugorjanak, vessenek, hajítsanak és egyáltalán, mindent megtegyenek a magyar színekért. Első posztunkban végigvesszük, ki lesz az a 9 férfi és 11 nő, akik kisebb-nagyobb meglepetést okozva fecnikre szaggatják az orvosi laborokban gyártott esélyesek önbizalmát, hogy aztán mindannyian érmet szerezve térjenek haza.

Czukor Zoltán – 50 km gyaloglás

A komlói születésű 46 éves sportoló ötszörös magyar bajnokként repít majd minket a legfurcsább sportmozgással járó szám mennyországába.

Fazekas Róbert – diszkoszvetés

Az Európa-bajnok és VB-ezüstérmes szombathelyi sportoló most úgy nyer aranyat, hogy annak jogosságát senki kétségbe nem vonhatja!

Kiss Dániel – 110 m gátfutás

A 26 éves sprinter győzelme elsősorban azért lesz bombameglepetés, mert eddig legjobb eredménye egy EB hetedik hely.

Kővágó Zoltán – diszkoszvetés

Az egykori U-23-as Európa-bajnok egy ezüstté váló bronz után ismét honfitársával lesz nagy harcban az olimpiai bajnoki címért.

Kürthy Lajos – súlylökés

Hegyomlás Grosberger édestestvére 191 centis magasságához szolid 123 kg testtömeggel bír, ez pedig olimpiai újoncként is főhajtásra készteti ellenfeleit.

Máté Gábor – diszkoszvetés

A korábban korosztályos versenyeken remekül szereplő békéscsabai atléta egyelőre a döntőbe jutást tűzte ki célul, de szerintünk csak az ellenfeleket akarja megtéveszteni szerénységével.

Olteán Csongor – gerelyhajítás

A sepsiszentgyörgyi születésű atléta egyéni legjobbjára készül, azt még nem árulta el, hogy ezzel aranyérmet készül nyerni, vagy beéri elsőre egy ezüsttel is.

Pars Krisztián – kalapácsvetés

Az U-23-as EB győzteseként nem is lehet más célja, mint hogy Kiss Balázs nyomdokaiba lépve olimpiai bajnoki címet szerezzen.

Zsivoczky-Pandel Attila – tízpróba

Korosztályos világ- és Európa-bajnok, olimpiai nyolcadik helyezett sportolónk győzelmével alapjaiban rengeti majd meg a tízpróba világát.

Farkas Györgyi – hétpróba

A Honvéd 23 éves reménysége olimpiai újoncként érkezik Pekingbe, de egy ország ismeri meg a nevét még az ősz beköszönte előtt.

Füsti Edina – 20 km gyaloglás

A többszörös magyar bajnok hivatott bebiztosítani, hogy a férfiak mellett a nőknél is avassunk gyaloglásban magyar olimpiai bajnokot.

Kálovics Anikó – hosszútávfutó

Miután mezei-futásban már megvillantotta tehetségét, most a stadionba bevonulva készül rá, hogy maga mögé utasítsa az elképedt mezőnyt.

Szabóné Molnár Krisztina – rúdugrás

Egy centiméterre megközelítette a magyar csúcsot, az olimpián nem csak ezt fogja megdönteni, de óriási meglepetésre hazahozza az aranyat ő is.

Orbán Éva – kalapácsvetés

A VEDAC sportolója ifjúsági VB-n elért hatodik helye után most robban majd be az élmezőnybe.

Papp Krisztina – hosszútávfutás

Tízezer méteren korosztályos Európa-bajnok lett, azon kívül az egész magyar csapat legkedvesebb mosolya az övé. Ez már aranyat ér.

Petráhn Barbara – középtávfutás

A szolnoki atlétát sokan a döntőbe sem várják. Lesz majd nagy meglepetés!

Rakonczai Beáta – hosszútávfutás

Aki hatodik helyet szerez a párizsi maratonon, azt nem kell félteni egy olimpián sem.

Szabó Nikolett – gerelyhajítás

Korosztályos EB-sikere után többször volt már helyezett, de a dobogó a felnőttek között egészen Pekingig váratott magára.

Prokoppné Teveli Petra – hosszútávfutás

29 évesen olimpiai újonc, az ellenfelek így nem ismerhetik, ez pedig óriási taktikai fegyver az ő számában.

Vári Edit – gátfutás

A mosonmagyaróvári sprintertől nem tudunk a dobogónál gyengébb teljesítményt elfogadni, és ezt ő is tudja.