Japán lesz az USA ellenfele a softball döntőben

2008.08.20. 14:51
Japán és Ausztrália küzdött azért, hogy holnap az USA ellen döntőt játszhasson.

Japán jutott a holnapi softball döntőbe, miután gigászi küzdelemben 12 inning alatt, legyűrte Ausztrália csapatát. (Alapban a softball mérkőzések csak 7 inningig tartanak.) Az auszik rögtön az 1. inningben vezetést szereztek, Sandy Lewis RBI triplájával. A Japánok 2 ponttal válaszoltak erre a 4. alján Megu Hiroshe 2 pontot érő hazafutásával.

Sokáig úgy tűnt, nem is változik az eredmény, ám a legfontosabb pillanatban, a 7. játékrész tetején villantak ismét az ausztrálok, Kery Wyborn a jobb külső mezőny felett a nézők közé jutatta a labdát, ezzel lett 2:2. A következő pontváltásig a 11. játékrészig kellett várni, itt 1-1 pont született, továbbra sem volt döntés.

A 12. menet elején az ausztrálok nem tudtak pontot elérni. A japánok egy védekezési hibának és egy ütésnek köszönhetően 1 kiesőnél tele pályát csináltak, így egy ütés az Ausztrál álmok végét is jelentette. Nem is váratott magára Rei Nishiyama biztos ütése pontot eredményezett, ezzel eldőlt, hogy holnap Japán próbálkozhat ismét a Team USA ellen.

Ausztrália ezzel a vereséggel a bronzérmet szerezte meg a softball tornán.