Nándor
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Megdöbbentő taktika: nem doppingoltak a magyar horgásznők

2008.08.19. 11:22 Módosítva: 2015.05.21. 04:50
13 hozzászólás
Világbajnok Magyarország, senkinek sem nőtt csuka méretűre az orra.

Miközben az olimpián hajrájába fordult a vegyi sportok szpartakiádja, a magyar atléták egy garantáltan doppingmentes sportágban gigasikert értek el. Világbajnok lett ugyanis a magyar női horgászválogatott a Szolnokon megtartott viadalon, egyéniben meg bronzot nyert Rimer Noémi, a győztessel azonos pontszámmal.

A versenyhorgászat abszolúte doppingmentes sportág. Serkentőket nincs értelme szedni, mert rezegni kezd az ember kezében a tíz méternél is hosszabb bot, ami közelről és messziről egyaránt hülyén néz ki + nem lehet rendesen bevágni. A szedativ szerekben már több lenne a fantázia, főleg, hogy a profi horgászok egy négy állítható fémlábra támaszkodó, speciális horgászláda tetején ülve versenyeznek. A nagy és bonyolult szerkezetbe szabályosan bele kell szuszakolódni, ami egy alkalommal annyira felidegesítette Ferenc barátomat, az igyekvő versenyzőt, hogy hirtelen nagyobb mennyiségű tömény doppingszert fogyasztott. Ennek hatására, amint elbődült a viadal kezdetét jelző duda, a tizenméteres bottal a kezében, ülő testhelyzetben, arccal előre belebukott a Csömöri tóba.

A magyar nők azonban nem buktak sehova, hanem a Bokodi Barbara, Rimer Noémi, Gyulánszky Nikolett, Hajdu Lívia, Iváncsóné dr. Horváth Zsuzsa és Német Szilvia öszeálltásban lezúzták a világot. (A kapitány a kétszeres egyéni világbajnok Walter Tamás volt.) Pedig hozta magát a másik három erős horgásznemzet, vagyis az olaszok, a franciák és az angolok, de ezúttal ez csak olimpiai pontszerzéshez volt elég az ihletetten keszegező magyarok ellen. Akik mind a két fordulót megnyerve vitték el a kupát. A szolnoki Tisza-holtág híres versenypálya, ami híres a rengetes szúrós-alattomos törpeharcsáról, de a magyarok ügyes taktikával sikeresen mentek rá a nagyobb tömegű keszegekre. Ez egy megnyugtató sportág, bárkinek ajánlom, itt aztán nincsenek diótörő állak és őrült, gurgulázó tekintetek. Cserébe mondjuk van helyette élő légylárva, ugyanakkor megnyugtató, hogy az etetőanyagok között kiment a divatból a finomra őrölt galambtrágya. Aki izgalmas részleteket akar tudni, itt utánaolvashat.