Fekvő embert még nem hoztak ki győztesnek

2008.08.14. 13:18 Módosítva: 2008.08.14. 14:00

Valamelyik korábbi posztunkhoz írt kommentjében idézte fel nyájas olvasónk Papp László lényegre törő mondását, miszerint fekvő embert még nem hoztak ki győztesnek ökölvívásban. Szellő Imre ezt az intelmet megfontolva szerezte meg a magyar csapat első győzelmét. Első menetes kiütéssel.

szello imre

Így aztán a bírózás is elmaradt, amihez szívesen folyamodott Káté, Varga és Bedák bukása után nemcsak a szövetségi kapitány, hanem a szövetség elnöke is.

Idézzük az MTI-ből Balzsay Károlyt: "Imre nagyon okosan, türelmesen bokszolt, ballal jól készített elő, amikor pedig a venezuelai kinyílt, elindította a jobbegyenest. Ilyenkor persze könnyű mondani bármit is, de ezzel együtt tény, hogy már a faluban láttam az elmúlt napokban, hogy nagyon jó állapotban van."

Ezt meg maga Szellő mondta: "Tegnapelőtt saját kérésemre kihagytam egy edzést, tegnap egy félórát mozogtam, és akkor mondtam Karcsi bá,-nak, hogy már hiányzik a boksz. Nagyon jó állapotban vagyok, a súlyommal sincs semmi baj, hónapok óta tartom."

A következő ellenfél a brit Tony Jeffries lesz kedden. Másfél hónapja, Lengyelországban bokszoltak egymással, akkor a brit győzött 11-10-re.

Szellőnek kivételesen kedvező a sorsolása, ha nyer, már érmes. Hátha.