Kalucza Norbertet nagyon megverték

2008.08.16. 16:16

A magyar bokszcsapatból Kalucza Norbert volt a legnagyobb kedvencünk, tessenek elolvasni ezt a cikket, és máris megtudják, miért. Ehhez képest alighanem ő kapta a legnagyobb verést Pekingben.

Az ötfős magyar csapatból tehát egyedül Szellő Imre volt képes győzni az olimpián, más kérdés, ez elég ahhoz, hogy a bokszolók több pontot tudjanak felmutatni, mint az érmek sorát ígérő cselgáncsozók, akik közül senki sem volt képes pontszerző helyen végezni. Szellő ezzel szemben negyeddöntős, és ha odateszi magát a verhető brit Jeffries ellen, még érmet is szerezhet.

Akár így lesz, akár nem, ez kevés. Előzetesen magunk is legalább két medált reméltünk, pláne, amikor kiderült, nem észveszejtően nehéz a magyarok sorsolása. Csakhogy egy kivétellel mind kikaptak egymás után, és mind verhetőnek gondolt ellenfelektől.

Kaluczával kapcsolatban persze eleve volt kis rossz érzésünk. Épp a fent linkelt szövegben, illetve videóban beszélt arról, nagyon nehezére esik már a fogyasztás, kevés neki az 51 kg-os súlycsoport. Most például nyolc kilót kellett leadnia, nem csoda, hogy jártányi ereje sem maradt. A második menetben kétszer is számolni kellett rá, csoda, hogy kibírta a meccset lábon.

De azért reméljük, látjuk még őt komoly versenyen, más súlycsoportban.

Szellő Imre egyébként jövő kedden bokszol az éremért.