A nap mérkőzése: Argentína - Németország 4:0 (0:0)

2008.08.17. 13:11

Az ausztrál - holland és a német - argentin női rangadó volt ma terítéken, ahol a 4 eddig veretlen csapat közül kettő elvesztette ezt a titulust. Hollandia nagy csatában Maartje Pauman két korner góljával fektette két vállra az ausztrál válogatottat, de a nap mérkőzése ezúttal az Argentína - Németország csata volt, ahol nem is feltétlenül Argentína győzelme, hanem a gólkülönbség a legnagyobb meglepetés. A németeket ritkán szokták négy góllal megverni, ráadásul ezzel a vereséggel az utolsó fordulóra maradt a döntés, hogy megszerzik-e az elődöntőt érő csoport első vagy második helyét.

Luciana Aymar megmutatta miért is ő a világ egyik legjobb játékosa, vezérletével Argentína lelépte az aranyálmokat szövögető német válogatottat, nyílttá téve ezzel a 2 elődöntőbe jutó csapat kilétét. Mindössze a 2. percig kellett várni az első helyzetig, ekkor Németország veszélyeztetett Fanny Rinne révén, de backhand lövését Paula Vukojicic könnyedén hárította. Nyomott az európai csapat az első percekben, sőt az 5. percben még a kapuba is betaláltak kornerből, azonban a Haase lendített ütése a megengedettnél magasabb volt, így a gólt nagyon helyesen nem adták meg. A 10. percben jött az első argentin helyzet, Luciana Aymar passza után Soledad Garcia lőhetett tisztán középről, de próbálkozása fölé és mellé ment. Szép, kombinatív játékot láthatott a közönség ebben az időszakban, de a kapusok nem voltak nagy próbára téve. Egészen a 34. percig kellett várni Kristina Reynolds bravúrjára, ekkor ismét Luciana Aymar volt a főszereplő: a sarokból becselezte magát a körbe, majd egy nagy lövést eresztett meg amit a német kapus bravúrosan hárított. Az első félidő alapján talán Németország felé billent a mérleg, de előnyt nem sikerült szerezni.

A második félidő elején megszületett aztán első gól, méghozzá kornerből. Claudia Burkart slencolt laposan kapura és bár a lövés nem volt túl erős, a védő a saját kapujába pattintotta a labdát. A 47. perctől az 50.-ig a német válogatott korner edzést tarthatott, miután gyors egymás utánban 3 alkalommal is megkapták rá a lehetőséget a játékvezetőtől (tegyük hozzá gyorsan: jogos volt mindhárom), de csak kapufáig jutottak. Mint kiderült ez végzetes volt, hiszen a korner utánni gyors kontratámadásból Alejandra Gulla kapta a labdát üresen a körben és a kapus lába között a kapuba talált. Az utolsó 20 perc maga volt a menyország Argentína számára. A németek jöttek előre, de láthatóan hiányzott a játékokból az igazi gólveszély, míg ellenfelük stabil védekezés mellett pillanatok alatt eljutott helyzetekig a megszerzett labdával. A 66. percig bírta az európai csapat újabb kapot gól nélkül, ekkor (ki más?) Luciana Aymar bolondított meg 3 védőt, majd passzolt középre Gullához, akinek már csak a kapuba kellett pattintani a labdát, megszerezve önmaga 2., csapata 3. gólját a meccsen. A 68. percben pedig teljes K.O. lett a vége, a mérkőzés legjobbja Luciana Aymar lőtt a kör széléről védhetetlenül a kapuba.

Nagyszerű mérkőzésen az esélytelenebbnek tartott Argentína okos játékkal, egy szenzációs Aymarral és egy adag szerencsével kiütötte a mai napon teljesen indiszponált német válogatottat. Az elődöntő két helyéért Németország, Argentína és Nagy Britannia pályázik, a döntés az utolsó fordulóra maradt.