A nap mérkőzése: Ausztrália - Korea 5:4 (1-4)

2008.08.11. 14:03 Módosítva: 2008.08.17. 13:19

Rögtön az Olimpia első napján megkezdődtek a női gyeplabda torna küzdelmei és rögtön láthattunk parázs meccseket. Kína és Németország sima győzelme kissé talán váratlan Spanyolország és Nagy Britannia ellen, de a nap mérkőzését tekintve nem lehet vita. Az aranyesélyes ausztrál válogatott félidőben még 3 gólos vesztésre állt, de sikerült fordítani a torna előtt meglehetősen alábecsült koreai nemzeti együttes ellen. Lássuk a részleteket...

A mérkőzés nagy iramban, mindkét oldalon kihagyot helyzetekkel kezdődött. Már ekkor érezni lehetett, hogy a csapatok nem védekezésre rendezkedtek be. Az első gólig mégis a félidő feléig kellett várni, amikor is Mi Seon Kim szólózott be a körbe és szerzett vezetést csapatának. Az ausztrál válogatott ekkor kicsit magasabb fokozatba kapcsolt és a 25. percben ki is egyenlítettek: Shelly Liddelow szerzett gólt. Kevesen gondolták, hogy az első félidőben ez volt az utolsó épkézláb akciójuk, pedig így történt. A gól után teljesen dekoncentrált játékot láthattunk Ausztráliától és ennek köszönhetően a semmi extrát nem nyújtó, de szinte hiba nélkül játszó Korea 3 gólt szerzett az utolsó 8 percben.

Érdekes tanulmány lehetne az edzők számára, hogy mit mondott Frank Murray a szünetben "lányainak", de tény: a második félidőre egy oroszlánként harcoló Ausztrál válogatott jött vissza. 12 perc telt el a második félidőben, mikor Nikki Hudson argentin góljával kozmetikázta az eredményt. Újabb 3 perccel később Shelly Liddelow második gólja után pedig már elérhető közelségbe került az egyenlítés, amelyet végül az 56. percben Sarah Young révén el is értek az auszik. Már az egyenlítés sem kis tett, ám még nem volt vége a mérkőzésnek. 5 perccel a vége előtt Casey Eastham is betalált az ázsiaiak hálójába, ezzel pedig Ausztrália megnyerte az őrült mérkőzést.

Ebben a meccsben minden benne volt, ami széppé teszi a gyeplabdát. Sok gól, fordulat, hatalmas iram, briliáns edzői húzás, egyéni bravúrok, csapatjáték. Korea tudása legjavát adta, de a játékosok tudásának maximuma sem volt elég ezúttal az egyértelműen jobb képességű Ausztrália ellen. Amennyiben az ázsiaiak is találnak egy kiemelkedő játékost, aki az ilyen meccseket képes eldönteni (mint Shelly Liddelow az Ausztrál oldalon ), nagyon messzire juthatnak a tornán.

Ausztrália – Korea 5:4 (1:4)
KOR Mi Seon Kim (FG) 18min
AUS Shelly Liddelow (FG) 25min
KOR Darae Kim (FG) 27min
KOR Sung Hee Gim (PC) 32min
KOR Mi Hyun Park (FG) 34min
AUS Nikki Hudson (FG) 47min
AUS Shelly Liddelow (FG) 50min
AUS Sarah Young (FG) 56min
AUS Casey Eastham (FG) 65min