A nap mérkőzése: Hollandia - Nagy Britannia 1:0 (0:0)

2008.08.14. 05:31 Módosítva: 2015.05.21. 05:03

A mai napon is több izgalmas mérkőzés közül választhattuk ki a legjobbat, elég csak a gólfesztivált hozó Ausztrál - Dél Afrika meccsre gondolni, vagy a németek döntetlenjére Belgium ellen, de az új-zélandiak szoros veresége spanyolország ellen is felkeltette a figyelmet. Ezen a meccsen a hispánok csak Santi Freixa utolsó percben szerzett góljával tudtak nyerni. A mai nap mérkőzése címet viszont a Holland - Brit párharc érdemelte ki, hiszen óriási iram, lapok, kapusbravúrok és egyetlen gól jellemezte a mérkőzést.

A beszámolók alapján mindkét válogatott szép támadásokat vezetett, de Guus Vogels és Alistair McGregor is óriási védésekkel kápráztatta el a közönséget. Az előzetesen elvárthoz képest a britek nem játszottak alárendelt szerepet, bár a hollandok dominálták a mérkőzést, ez csak meddő mezőnyfölényben nyilvánult meg. A szigetországiaknak az első félidőben nagyon jól sikerült elkerülni a büntető kornereket, a világ legjobb pontütőjének tartott Taeke Taekema egyszer sem villogtathatta félelmetes slencolását.

A második félidőben a holland válogatott még nagyobb fokozatba kapcsolt és már sikerült a mezőnybeli helyzetek mellett kornereket is kiharcolni, a brit válogatott skót kapusa (ez is meglepő ám) azonban továbbra is bravúrok sorozatát mutatta be. Mindkét csapatnál kiemelkedtek a hálóőrök ezen a meccsen, illetve feltűnő volt a csatárok ezen a szinten szokatlanul sok "szerencsétlenkedése". Egy óra elteltével kicsit felpaprikázódott a hangulat, két sárga lap is kiosztásra került 2 percen belül 1-1 arányban. A 63. percben aztán Taekema harmadszor is odaállt kornert lőni, ezúttal pedig nem hibázott. Egészen elképesztő adat, de egyes források szerint 176. meccsén 150. gólját szerezte - mind pontütésből. Az utolsó percekben a hollandok teljesen kapujuk elé szorultak, de Guus Vogels megmutatta miért őt tartják a jelenlegi legjobb kapusnak, így Hollandia továbbra is 100%-os teljesítménnyel menetel a döntő felé. Más kérdés, hogy ezen a meccsen a remekül küzdő brit válogatott egy pontot mindenképpen megérdemelt volna...