A nap mérkőzése: Németország - USA 4:2 (1:1)

2008.08.15. 01:16

Ezúttal a leggólgazdagabb meccs lett a nap mérkőzése, pedig ismét többen is pályáztak rá. Választásunk oka a német válogatott menetelése, hiszen a teljesen kiélezett "B" csoportban 100%-os teljesítménnyel állnak 3 meccs után, ezzel szinte már elődöntősnek vallva magukat. Az olimpiai címvédő mellett Ausztrália és Hollandia szerepel még hibátlanul eddig, de most nézzük a németek mérkőzését!

Az USA kezdte meg a gólgyártást a 27. percben Tiffany Snow révén, aki gyorsabbnak bizonyult Kristina Reynoldsnál és a kapus feje mellett a hálóba pattintott. Natascha Keller nem sokkal a félidő vége előtt egyenlített: egy briliáns cselsorozattal a félpályától indulva a lövőkörig jutott, majd egy erős argentin lövéssel talált be az amerikai hálóőr Amy Tran kapujába. Ez volt a német játékos 156. válogatott gólja! Szintén érdekesség még, hogy öccse, Florian pedig a férfi válogatott erőssége. Az első félidőben az amerikai csapat elhitte, hogy van keresnivalója és nagy önbizalommal játszva egyenrangú partnerei tudtak lenni a jóval esélyesebb Németországnak. Ezt bizonyítják a meccs utánni nyilatkozatok is. "Rendkívül erősek voltunk az első félidőben és ezzel elégedettek vagyunk" - mondta Kate Barber, az amerikaiak csapatkapitánya. A gólszerző Snow pedig elárulta: "Alapvetően azt a döntést hoztuk, hogy nekirontunk az ellenfelünknek amint kijöttünk az öltözőből." Natascha Keller véleménye az első félidőről: "Fölénk kerekedtek és a góljuk volt az a momentum amikor valójában elkezdtünk játszani." És végül a német edző Michael Behrmann szavai: "Nem játszottunk jól az első játékrészben. Az USA egy nagyon erős csapat, remek védelemmel."

A második félidő elején ismét az Egyesült Államok kezdett jobban, mégis találatot a német csapat szerzett Fanny Rinne jóvoltából, aki a 49. percben értékesített egy kiskornert. A német válogatott sokkal koncentráltabban jött ki a második félidőben, lényegesen több labdaszerzést és pontosabb összjátékot mutattak be. Nem sokkal később, az 55. percben 3:1-re módosult az állás a csapatkapitány Marion Rodewald talált a hálóba könnyedén egy újabb büntető korner után. 10 perccel a vége előtt az USA-nak sikerült a szépítés Angela Loy által: egy kiskorner elakadt a német kapusban, de a védők pont az amerikai csatár elé tették a labdát, aki nem is hibázta el a ziccert. "Nagyszerű érzés volt gólt lőni. A labdát pont felém tisztázták, én meg csak a jó helyen voltam a jó időben." mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Loy a találatáról. Az európai csapat a 63. percben biztosította be győzelmét egy Anke Kuehn góllal - természetesen kornerből. Ezzel a mérkőzés végeredménye: 4:2 (1:1).

A találkozó után a remekül küzdő Egyesült Államok csapata értelemszerűen csalódott volt, a remek kezdés után ugyanis szép lassan felőrölték őket a rutinosabb (és jobb) német játékosok. Barber nem is tagadta, hogy másra számított: "Mint csapat, csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Újra értékeljük a meccset és tanulunk belőle." Remek hozzáállás és csak halkan tenném hozzá, hogy az amerikai válogatott akár még el is érheti az elődöntőt, de erre persze még Argentína, Japán és Nagy Britannia is pályázik. Folytatása következik 2 nap múlva...