A nap mérkőzése: Pakisztán - Nagy Britannia 2:4 (1:3)

2008.08.11. 16:06 Módosítva: 2008.08.11. 22:22

A férfiak első játéknapján az esélyesek mind győzelmet arattak és az óriási fordulatok is elmaradtak. A hagyományok és a világranglista helyezések (Pakisztán 7., Anglia 8.) alapján a nap mérkőzése címet ezúttal a Pakisztán - Nagy Britannia összecsapásnak ítéltük. Az előjelek egyik félnél sem voltak a legjobbak, emberemlékezet óta nem sikerült egyiküknek sem komoly nemzetközi eredményt felmutatni és pekingben sem tartoznak az esélyesek közé. Az ázsiaiak az elmúlt évek egymás elleni eredményeiből, a szigetországiak pedig az ellenfél hokiját évek óta bomlasztó belső problémákban bízhattak elsősorban.

Nem sokáig ismerkedtek egymással a csapatok, James Tindall már az első percben megszerezte a vezetést a briteknek egy erőteljes lövéssel. Miután a pakisztániak egy korner után a kapufát találták el, Rob Moore lőtt gyönyörű argentin backhand gólt a 14. percben, megduplázva ezzel csapata előnyét. A 28. percben pedig már kezdett kiütés gyanússá válni a mérkőzés, a mindössze 20 éves Ashley Jackson lőtt kornerből a léc alá. Az ázsiai csapat játéka az első félidőben teljesen szétesett volt, a tudatosság minden jele nélkül játszották le a 35 percet. A britek ezzel szemben uralták a meccset és súlyos vereség is kilátásban volt az egykori gyarmatuk részére.

A második játékrész viszont pont ellentétesen indult. Az előny birtokában túlságosan megnyugodott a brit csapat, amelyet a zöld mezesekShakeel Abbasi révén ki is használtak 12 perc elteltével. Miután Ben Hawes sárga lapos kiállítása alatt Muhammad Waqas is betalált Alistair McGregor kapujába, a mérkőzés kezdett erősen a tegnapi Ausztrál - Korea meccsre hasonlítani. Arról, hogy ez ne történhessen meg, Matt Daly gondoskodott 8 perccel a vége előtt: egy korner után kipattanó labdát vágott egyből a kapuba. A mérkőzés 3 pontja eldőlt, a szigetországiaknak sikerült megnyerni a mindig nagyon fontos első mérkőzésüket, a pakisztániaknak viszont el kéne gondolkodni a hogyan továbbon, hiszen 15 percet leszámítva a játékukat a teljes szétesettég jellemezte.