A kétpárevezősnek volt egy álma

2008.08.15. 11:47 Módosítva: 2008.08.15. 12:14
Hirling Zsolt oktathatná a sportszerűséget.

A csütörtöki ítéletidő után szikrázó napsütés, 32 fok és 25 százalékos páratartalom köszöntötte pénteken az evezősöket a Sunji pályán. A zord időjárás, szélvihar, eső és villámlás miatt a csütörtökre kiírt középfutamaikat csak pénteken tartották meg.

És itt akkor essen szó egyetlen, olimpiára kijutott evezős egységünkről, a Varga Tamás és Hirling Zsolt alkotta könnyűsúlyú kétpárevezősről. Célkitűzésük az volt, hogy döntőbe kerüljenek, de nem lehetetett kizárni azt sem, hogy dobogóra állhatnak, mivel 2005-ben világbajnokok, 2007-ben Európa-bajnokok voltak.

Most azonban valamiért nem jött össze nekik, a vasárnapi előfutamban harmadikok lettek, amivel a keddi reményfutamba jutottak (az első kettő jutott egyenes ágon a döntőbe), de ez még így rendben is lett volna. Sajnos azonban a táv végére elfáradtak, és negyedikek lettek, amivel elbukták a döntőbe kerülést. A csütörtökről péntekre halasztott középfutamban azért brillíroztak, elegánsan nyerték futamukat, csaknem 5 másodpercet vertek a mezőnyre. Ezzel az eredménnyel a C-döntőbe jutottak, így legjobb esetben a 13. helyet szerezhetik meg a szombati futamban.

Hirling Zsolt azt írta blogjában a páros teljesítményéről, hogy nem tudja, mi történhetett velük, miért vallottak kudarcot, azt tippeli, hogy a felkészülésben lehetett a hiba, talán azért nem ment megfelelő sebességgel a hajójuk. A reményfutamban „200m-enként indítottuk a hajót, és mégsem tudtunk megszökni a többiektől. Mindent kiadtunk magunkból, és sehova nem jutottunk” - írja. Bár végtelenül csalódottak, de úgy érzik, mindent megtettek, nyugodt a lelkiismeretük, és az olimpia előtt erre vágytak legjobban.

Érdemes végigolvasni a blogbejegyzést, igazán sportszerű hozzáállás tűnik ki Hirling Zsolt soraiból.