Birgit Fischer nem tolja unokahúga hajóját

2008.08.24. 12:01

A nagynénémnek semmi köze nincs pályafutásomhoz, mondta a Guardiannek a német Fanny Fischer, a valaha legsikeresebb kajakos, a nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer unokahúga. A 21 éves versenyző egy négyesben szerzett aranyéremmel és egy párosban szerzett negyedik hellyel térhet haza a pekingi olimpiáról.

Fanny édesanyja, Sarina Huelsenbeck két aranyat nyert úszásban az 1980-as moszkvai olimpián az NDK színeiben, édesapja, Frank Fischer pedig kajakosként volt kétszeres világbajnok, így sportolását elmondása szerint inkább szülei támogatják. 10 éves korában döntött úgy, hogy kajakozni kezd, miután édesanyja lebeszélte az úszásról, a kajakot sokkal szórakoztatóbbnak gondolta.

Fanny bár remek versenyző, családja miatt sokkal nagyobb figyelem kíséri pályafutását, mint társaiét, de ezt nem bánja, mert így népszerűbbé válik a kajakozás. Számításai szerint 100 év alatt tudná megközelíteni nagynénje eredményeit, akivel jóban is van, mégse beszélgetnek soha időeredményekről, taktikáról. Fanny még tervez magának pár olimpiai szereplést, de kizártnak tartja, hogy 42 éves korában is erről szóljon az élete.