Kovács Kati két órát alszik délutánonként

2008.08.13. 11:19
Nehezen megy az átállás, a késői fekvést ellensúlyozni kell.

Kovács Kati a kajak.hu-n üzent rajongóinak Pekingből, a kajakkirálynő úgy tűnik jól van, bár hiányolja, hogy nem látja a napot, mivel napelemmel működik. A szmogos levegő egyébként nem zavarja, csak néha nehezebb a légzés, amihez a magas páratartalom is hozzájárul. Azért örül neki, hogy az elmúlt 1-2 napban jelentősen csökkent a hőmérséklet, és csak 22-28 fok van.

A pekingi körülményekkel amúgy elégedett, és mint szavaiból kiderült, nem is az olimpiai faluban laknak, ahonnan legalább 45 percet kell utazni a Sunji Evezős- és Kajakközpontba, hanem egy, a pályától öt percre lévő szállodában. Azért ellátogattak az olimpiai faluba is. „Rengeteg ember és nagy nyüzsgés. Nem tudom mennyire lehet ilyen pörgésben pihenni és koncentrálni a nagy versenyre.”

Az átállással még gondjai vannak, éjfélig, egyig is virraszt, reggel pedig úgy érzi magát, mint akit agyonvertek. Délután azért pótolja a kimaradt pihenést, minden nap 2-2,5 órát alszik. Az edzések körülményeiről is jókat mondott, a vízen nincs nagy káosz, bár a több nemzet sportolói, így a németek és a svédek még nem érkeztek meg.