Tisztelt Schulek Csaba Főszerkesztő Úr!

2008.08.25. 14:59
Nagyon meglepett és mélyen megbotránkoztatott az a negatív diszkrimináció, ami általában a labdajátékokat és kiemelten a (főleg a férfi) kézilabdát sújtotta olimpiai közvetítéseik során, és ennek okairól szeretnék érdeklődni.

Majd egy nappal az Olimpia záróünnepsége után már kissé lenyugodva, de továbbra is értetlenkedve írok Önnek.

Nagyon meglepett és mélyen megbotránkoztatott az a negatív diszkrimináció, ami általában a labdajátékokat és kiemelten a (főleg a férfi) kézilabdát sújtotta olimpiai közvetítéseik során, és ennek okairól szeretnék érdeklődni. Nem arról szeretnék vitatkozni, hogy volt-e ilyen diszkrimináció vagy sem, mert volt.

. Többször is előfordultak bántó esetek, pld. atlétika vagy magyarok nélküli kajak-kenu selejtezők mentek (amelyek felvételről is tökéletes információt és élményt nyújtanak) labdajáték negyed- és elődöntők helyett, de a csúcs az utolsó két nap történt, amikor a női kézilabda döntőből 10 percet sikerült adniuk, miközben élőben ment bmx és mountain bike, a férfi döntőből pedig csak 35 percet adtak le. A férfi kosárlabda szerelmeseinek aránylag jó dolga volt, mivel az amerikaiak miatt Önök is a többinél jóval nagyobb figyelmet fordítottak erre, valamint jó időben is voltak a meccsek. Én természetesen nem kosárlabdából szerettem volna kevesebbet látni, hanem a többiből is többet. Érthetetlen volt számomra, hogy miért kellett sokszor mindkét csatornán ugyanazt adni. Logikus lett volna, hogy az M1 adja a magyar vonatkozású labdajátékokat meg az egyéb döntőket és fontosabb eseményeket, az M2 pedig a labdajátékokra és bizonyos perifériális sportágak eseményeire (főleg felvételről) koncentrálhatott volna.

Tudjuk, hogy Ön az atlétika szerelmese, ráadásul az atlétika (az úszás mellett) az Olimpia egyik csúcsa, de ennek a sportágnak sok része van, ami felvételről nemcsak hogy ugyanannyira, hanem még talán sokkal jobban is élvezhető, mint élőben, és jóval kevesebb időt vesz el a közvetítési összidejéből.

Azt is tudjuk az előző kézilabda szezon óta, hogy e sportág szeretetében Önök egyáltalán nem osztoznak velem és rengeteg társammal, de mivel tudtommal a TeleSport is az adófizetők pénzéből dolgozik, félre kell tenniük személyes szimpátiáikat.

Amúgy szeretnék köszönetet mondani minden sportkedvelő nevében is a közvetítéseknek a vártnál is magasabb színvonaláért. Annyit tennék ehhez hozzá, hogy érdemes lenne elgondolkozni, szerintem, az általam amúgy nagyra tartott, Baló György élő képernyős megjelentetésén, valamint szeretném felhívni a figyelmet Vitray Tamás, Hajdú B. István és Faragó Richárd fájó hiányára, amely, ismereteim szerint, elsősorban az Önök döntése miatt következett be.

Remélem, hogy építőnek szánt kritikáim meghallgatásra találnak, de legalábbis közös gondolkozásra sarkallnak.

Sportbaráti üdvözlettel:

Kakuszi Gábor

6720, Szeged, Palánk 1.

gaborkakuszi@freemail.hu