Válasz a "válaszra"

2008.09.05. 13:53
Tisztelt Schulek Úr! Először is szeretném megköszönni, hogy időt szakított rám és válaszolt. Írom ezt azért, mert szerintem így illik, még ha Ön nem is adta meg ugyanezt a tiszteletet nekem levelében, de megpróbálok minél kevésbé foglalkozni írásának stílusával, inkább kevéske tartalmi részével szándékozom vitába szállni. Menjünk sorban!

Tisztelt Schulek Úr!

Először is szeretném megköszönni, hogy időt szakított rám és válaszolt. Írom ezt azért, mert szerintem így illik, még ha Ön nem is adta meg ugyanezt a tiszteletet nekem levelében, de megpróbálok minél kevésbé foglalkozni írásának stílusával, inkább kevéske tartalmi részével szándékozom vitába szállni. Menjünk sorban!

Természetesen azért küldtem el a média képviselőinek levelemet, mert szeretnék minél nagyobb nyilvánosságot biztosítani ennek a problémának, szerencsére sokan olvasták blogomban és egyéb internetes fórumon a levelet, és annyi mindenképp kiderült, hogy sokaknál kiverte a biztosítékot a labdajátékok (nem vagy csak kevés) közvetítése. Akár tetszik Önnek, akár nem, most is el fogom küldeni mindenkinek. Remélem nem vitatja el jogomat ahhoz, hogy annak címezzek egy e-mailt, főleg egy nyílt levelet, akinek akarom? Számonkérésem alapja pedig az lenne, hogy Ön egy közszolga, aki használja az adófizetők (köztük az enyémet is) pénzét.

Mint írtam, a tavalyi kézilabda szezon zárásakor tett megnyilvánulásaik keltik bennem (és még sokakban) azt a „rögeszmét”, hogy Ön nem szereti a kézilabdát. Ha ez mégsem így lenne, akkor bocsánat! De ha Önnek ennyi elég volt labdajátékokból, akkor Ön talán úgy alapjában véve nem szereti ezeket a sportokat, és nem csak a kézilabda van ilyen helyzetben.

Az teljesen természetes, hogy a magyar vonatkozású és az alapsportágakon kívül labdajátékokat adnak. Hogy ez kinek elég és kinek nem, az persze szubjektív. Ezért hoztam fel konkrét eseteket, amelyekre, szintén természetesen, Ön nem reagált. Idézet:„Nem arról szeretnék vitatkozni, hogy volt-e ilyen diszkrimináció vagy sem, mert volt. Többször is előfordultak bántó esetek, pld. atlétika vagy magyarok nélküli kajak-kenu selejtezők mentek (amelyek felvételről is tökéletes információt és élményt nyújtanak) labdajáték negyed- és elődöntők helyett, de a csúcs az utolsó két nap történt, amikor a női kézilabda döntőből 10 percet sikerült adniuk, miközben élőben ment bmx és mountain bike, a férfi döntőből pedig csak 35 percet adtak le.” Nagyon érdekes, hogy Ön azt állítja, hogy teljes egészében leadták a kézilabda döntőket, mert én Budapesten nem láttam, talán a kábeltévé szolgáltató miatt, csak a hiányos verziókat, sokakkal egyetemben. Nem feltételezném Önről, hogy hazudik, talán csak rosszul tájékozott. Az is elképzelhető, hogy Önök valamikor (jóval később) tényleg leadták ezeket a meccseket egészben IS, csak erről senki sem vagy alig valaki tudott. A közvetítések sorrendjéről amúgy is csapnivaló volt a tájékoztatás. Arra is vártam volna választ, hogy fontos sportágak magyarok nélküli, sokszor hosszasan elhúzódó selejtezőit miért nem lehet felvételről adni.

És itt jön a leglényegibb kérdés, ami minden problémának az eredője: „Érthetetlen volt számomra, hogy miért kellett sokszor mindkét csatornán ugyanazt adni. Logikus lett volna, hogy az M1 adja a magyar vonatkozású labdajátékokat meg az egyéb döntőket és fontosabb eseményeket, az M2 pedig a labdajátékokra és bizonyos perifériális sportágak eseményeire (főleg felvételről) koncentrálhatott volna.” Erre szintén nem kaptam választ, gondolom, nincs is. A 2 csatorna megfelelő használatával az extrém és kevésbé népszerű sportok valamint a labdajátékok szerelmesei is dőzsölhettek volna.

Egy gondolat Öntől is:. „Higgye el, nem kevesen vannak, akik sokallták a labdajátékokat, akik szinkronúszást, szörföt, terepkerékpárt stb. szerettek volna többet látni.” Itt jókedvre derültem. Láttam magam előtt, ahogy a szörf B-közép megrohamozza az MTV épületét.

Szintén vártam volna választ az itthon hagyott riporterek kérdésére is. Hajdú B. és Faragó kiemelkedően a két legnépszerűbb riporter hazánkban. Időközben szembesültem azzal, hogy Vitray Tamás közvetítései nem sikerültek jól a Eurosporton, de Ő egy akkora legenda, hogy kötelességük lett volna kivinni, és szerepet biztosítani Neki, ha nem is élő közvetítéskor.

Amennyiben van további hozzáfűznivalója, várom válaszát!

Sportbaráti üdvözlettel:

Kakuszi Gábor