Horváth Viktor sérülése kiújult

2008.08.15. 15:57 Módosítva: 2008.08.15. 16:05

A pekingi olimpia férfi öttusa-viadalára készülő Horváth Viktor idegbecsípődése kiújult. Mivel a magyar öttusázók egy szöuli edzőtáborban készülnek az olimpiára, a sportolóhoz a Kínában lévő küldöttségből utazik sportorvos.

A magyar öttusázók a múlt hétvégén utaztak el az 1988-as olimpia helyszínére. Itt újult ki Horváth sérülése, akinek a gyógyulásához orvosi segítségre van szüksége. Erről Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot a szöuli edzőtáborból.

Tállay András, az orvosi csoport vezetője riasztotta Kator Miklóst, az öttusázók orvosát, aki még a lőtéren Sidi Péter versenyén volt, de fél óra múlva már határoztak is: Kator és Ács Ildikó még pénteken Szöulba repül és kezelésbe veszik a tavaly világ- és Európa-bajnok öttusázót.

"Már kezeltem Viktort hasonló panasszal, infúzióval remélhetőleg sikerül gyorsan rendbe hoznunk" - mondta Kator. Esetleges változtatásra az augusztus 21-i verseny előtti technikai értekezletig van lehetőség. A tartalék Tibolya Péter készenlétben áll, amennyiben be kell ugrania Horváth helyett. Az öttusázók hétfőn repülnek Szöulból Pekingbe.