Ödön
2 °C
11 °C

Mercedest és Hoovert kap Alina Dumitru

2008.08.10. 09:08 Módosítva: 2008-08-11 09:39:27
1 hozzászólás

Az első nap után a keleti blokkból a csehek a románok és a horvátok szereztek érmet. De milyet?

Ahhoz képest, hogy felvezetésünkben azt jósoltuk, hogy a négy évvel ezelőttihez képest meggyengült román olimpiai csapat talán még aranyat sem nyer, cselgáncsban rögtön az első napon nyert Alina Dumitru, a Steaua Bukarest versenyzője. Román cselgáncsos még soha nem nyert olimpiát. Dumitru jutalmazóinak listája nem rövid: a román kormánytól 70 ezer eurót, a Román Olimpiai és Sportbizottságtól 10 ezer eurót, Románia cselgáncs szövetségétől egy Hoovert és egy Mercedest, Vízer Máriusztól, a Nemzetközi Cselgáncs-szövetség elnökétől (a soproni focicsapat egykori tulajdonosától) ötszámjegyű prémiumot kap.

Az olimpia és a blokk első aranyát a cseh sportlövő Katerina Emmons, az athéni olimpia bronzérmese nyerte a női légpuska 10 méteres számában. Ugyanebben a számban a harmadik helyen végzett a horvát Snjezana Pejcic.

A keleti blokk éremversenye az első nap után így áll:

1. Csehország 1 arany 0 ezüst 0 bronz

Románia 1 0 0

3. Horvátország 0 0 1

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?