Két magyar is a legjobb négybe jutott

2008.09.07. 11:49 Módosítva: 2008.09.07. 11:50

Nem csak a legjobbakra figyelünk, hanem a kisebb tornákra is, sőt a magyarokra kiemelten. A héten több Challenger és Future tornán is indultak férfi és női versenyzőink. A hajtás alatt olvasható, miként szerepeltek.

A düsseldorfi Challenger tornán Bardóczky Kornél az első fordulóban a német Tobias Celemnstől szenvedett 6:2, 6:1 arányú vereséget és kiesett.

A bécsi Future torna első fordulójában Kiss Sebő Krocskó Krisztián ellen nyert 6:2, 6:2-re az első fordulóban. Kellner Ádám az osztrák Steinberger ellen diadalmaskodott 6:4, 6:7, 7:6 arányban, míg Fucsovics Márton a szlovák Stanciktól kapott ki 6:3, 6:3-ra.

A második körben Kellner Ádám kiesett, őt a cseh Tabara győzte le, de Kiss Sebő remekelt. Előbb a cseh Triska, mad a német Taubert ellen is nyert így az elődöntőbe jutott. Ott viszont a szlovák Kamil Capkovic, aki 500 hellyel előbbre áll Kissnél, 7:5, 6:2-re diadalmaskodott. Párosban a Kiss, Kellner duó az első kört sikerrel vette a második fordulóból azonban visszalépett. Kellner egy ponttal, míg Kiss 4 ponttal gazdagodott. Kiss Sebő esetében ez azt jelento

A nőknél a héten a boszniai Brckoban két versenyzőnk is elindult. A világranglistán egyelőre helyezetlen, 16 éves Filipovszki Alekszandra a selejtezőből jutott a főtáblára, ahol előbb a bosnyák Popovics, majd a horvát Mezak ellen is nyerni tudott. A negyeddöntőben a 6. kiemelt Patricia Veresová jelentette a végállomást. A másik magyar, a 770. helyen álló Németh Virág előbb legyőzte a horvát Mikulicot, a második körben azonban a francia Radovanovic két szettben verte a 23 éves zalaegerszegi játékost. Filipovszki kettő, Németh egy WTA-pontot szerzett.

Brnoban 25 ezer dolláros versenyt rendeztek, amelynek első fordulójában Kapros Anikó a szlovák Jurikovától szenvedett vereséget, 6:2, 4:6, 2:6 arányban. Kapros jelenleg a 309. a világranglistán, de 2004-ben a 44. helyen is állt. Kaprosnak így is egy pont jár.

A szlovéniai Mariborban, ahol 50 ezer dollár volt a tét Marosi Katalin és Nagy Kyra versenyzett. Az első körben Marosi a szlovén Vajdovát, Nagy az osztrák Klaffnert győzte le. A második forduló is jól sikerült, hiszen Marosi két rövidített szettet követően az olasz Brianti, míg Nagy Kyra a hazaiak remek versenyzője Andreja Klepac ellen nyert, a következő szlovénnal azonban már nem bírt, Zec-Peskiric 6:3, 6:3 arányban Nagy ellen. Marosi azonban a harmadik akadályt is sikerrel vette. A közel azonos tudású, német Andrea Petkovic legyőzésével az elődöntőbe jutott, ahol a Nagyot verő szlovén volt az ellenfele. Nem sikerült a fináléba jutás, miután Zec-Peskiric 2:6, 6:3, 6:0-ra nyert Marosi ellen. Nagy Kyra a tornát követően 9, míg Marosi 16 ponttal gazdagodott.

Veresége ellenére is Marosi remek formában van. Legutóbb, még augusztus közepén a szerbiai Palicsban rendezett tornán a selejtezőből indulva a döntőig verekedte magát, ahol a szlovák Weinerovától kapott ki két nagyon szoros szettben.