Szávayék hamar letudták az olimpiát

2008.08.13. 17:16

Lehet, hogy közhely, de jó szerva nélkül a mai teniszben nem lehet eredményt elérni, csapnivalóval pedig csak kikapni lehet. Ha pedig a fejekben sincs rend, nincs értelme az egésznek.

Egyesben viszonylag jó teljesítményt nyújtott Szávay Pekingben azon a mindössze egyetlen meccsen, amelyen pályára lépett, azonban így is kikapott. Mentségére legyen mondva, hogy a hazai közönség előtt versenyző ellenfele nagyon stabil volt azon a napon, szinte hiba nélkül teljesített, és lehet rá mondani, hogy csupán gépiesen nyomja vissza a labdákat: mindig visszanyomta.

Párosban – gondoltuk – javíthatunk valamicskét, egy második fordulós mérkőzés jól hangzott volna, különösen úgy, hogy a mieink a talán legnagyobb favorit Williams-testvérekkel csaphattak volna össze.

Ehelyett vesztettük a nyerhetőnek tűnő mérkőzést, ráadásul úgy, hogy mindkét szettben brékelőnyünk volt. A statisztika szerint Szávay és Arn saját adogatásinak a felét sem, 48 százalékát volt képes megnyerni.

A magyar női teniszezőknek ennyi jutott az idei olimpián, ami valljuk meg, igen sovány eredmény, eddig is csak az eső miatt húzták. Az eredmény: Szugijama, Morita (japán)-Szávay, Arn (magyar) 6:3, 6:3.