Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Csoportelső a magyar válogatott

2008.08.14. 11:08 Módosítva: 2008.08.14. 11:13
17 hozzászólás

Harmadik csoportmérkőzésünket a spanyol válogatottal játszottuk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, okozhat meglepetést az ellenfél. A csoportelsőségünk is nagyrészt ezen a meccsen múlik. Már csak a kanadaiak és az ausztrálok vannak hátra ebből a csoportból. Kanadát Montenegró 12:0-ra verte, az ausztrálokkal pedig még nekik is hátra van egy mérkőzésük.

Gyengén kezdtünk. Ugyan elhozzuk a labdát, de támadásunk eredménytelen. A spanyolok rögtön kihasználják, hogy kontrát ítélnek ellenünk, Molina kétszer is eredményes fórból, 0:2. Mi sorban hibázunk. Első emberelőnyünket Dani* akciózza el, lövése nem megy be. A következőt már sokkal szebben játszuk meg. Tibi nem tétlenkedik, megtalálja a hosszút, 1:2. A spanyolok harmadik gólját Ivan Perez lövi be centerből, 1:3. Szerencsére van egy Varga Dumink*, aki nem ijed meg attól, hogy kapura küldje a labdát. Nem szórakozik, feláll és lő. Az első negyedet 2:3-ra zártuk.

A második negyedben Biros hozza el a labdát. Támadásaink még mindig nem a legjobbak, de legalább a védekezésünk jó. A spanyol csapat szélsői nem jutnak 5 méteren belülre. Kiszorítjuk őket, kénytelenek távoli lövésekkel próbálkozni. Mi meg örülünk, mert Benedek Tibi nálunk játszik. 3:3. Benedeket bátran kikiálthatjuk eddigi teljesítménye alapján a magyar csapat legjobbjának. Ebben a negyedben is akad kihagyott fór, amit kompenzálunk akció gólokkal. Kiss Gergő gyönyörű lövésével átvesszük a vezetést, 4:3. Előnyből egyenlítenek a spanyolok 4:4. Kiss Gábor az, aki nem szimpatizál ezzel az eredménnyel, góljával 5:4 az állás. Hehe, lehet, hogy a spanyoloknál van olyan edzés, amikor megszabják nekik, hogy csak csigát lehet lőni? Sorozatban lőnek kapu fölé. Előnyből egyenlítenek ismét, 5:5. Igaz, két méteres volt, de csak nekünk tűnt fel, a bíróknak nem. Visszajátszás meg nincs. Legalábbis normális szögből, hogy kiderüljön, ki téved. Kapunk egy fórt. Dumi megint nem tököl, 6:5-tel zárjuk ezt a negyedet.

Kásás hozza el ismét a labdát. Ebben a negyedben jellemző, hogy mindkét csapat nagy örömmel adja el a megszerzett labdát. Ők tudják... Benedek még mindig bírja. Egy megúszás is belefér. Varga Tamásnak nagyon nem megy ma a lövés. Lehet, hogy 2007/2008 gólkirálya itthon, de most akkor sem kellene tovább erőltetni. Kemény kikéri első idejüket fórnál, de értékesíteni nem tudják az előnyt. Ebben a negyedben nem születik gól.

Az utolsó negyedet tehát ezzel az 1 gólos különbséggel kezdjük meg. Kivételesen a spanyolok hozzák el a labdát. Előnyből Kásás varrja be. Nem sokat teketóriázott, 7:5. Újabb előnyünket – hehe- olimpiai bajnokokhoz hűen játszuk meg. Persze ki más, mint az én Tomim az ötletgazda – bocs, a koránkelés átka. Mandinerrel** adja tovább Kiss Gábornak. 8:5. A spanyolok a második félidőben egy gólt sem tudtak lőni. Bátran állíthatjuk, hogy a magyar védekezés kiváló volt a meccs alatt. Talán az első negyedben voltak hiányosságaink, de hamar összeszedték magukat a fiúk.

Montenegró 10:6-ra győzte le Görögországot, ami azt jelenti, hogy jelenleg csoportelső a magyar válogatott.

A magyar csapat Ausztráliával 16-án reggel, 9:20 – kor játszik.

* Nem bírom ki, le kell írnom. Mezei megőrjít. Elhiszem, hogy nem könnyű meccset vezetni, de kicsit jobban is figyelhetne. Első fórunkat a 9-es számú játékos lőtte el, Varga Dániel, nem a 4-es, Varga Dénes. Nem ez az első meccs, amin ilyen figyelmetlen. Nem egyszer fel sem tűnt neki pl. az eb-n, hogy kemény kapust cserélt.

**Kásás lövése kapufára megy, onnan esik le Kicsi elé, aki gondolkodás nélkül vágja be a spanyolok kapujába a labdát.