Feltámadtak a Kemény - legények

2008.08.22. 19:29 Módosítva: 2008.08.24. 00:30
27 hozzászólás

Még mindig eksztázisban vagyok a meccstől. Ez bizony vízilabda volt a javából! Igazi küzdelem volt a döntőbe jutásért. A végső győzelemért már csak az Egyesült Államok csapatával kell megküzdenünk, hogy begyűjtsük zsinórban a harmadik aranyunkat, ezzel történelmet írva az olimpiák történetében.

Sosem titkoltam, hogy Nagy Viktor a favoritom kapuban, de Gergely Pista ma valami olya zseniálisan helyt állt, hogy egy időre elhallgatok, befogom pici szám.

Az első negyedben mindkét oldalon 5-5 kiállítást ítéltek a bírok és hiába kezdődött magyar vezetéssel a meccs, a negyedet 3:4-re Montenegró nyerte.

A második negyedben tovább növelték előnyüket a montenegróiak. Volt, hogy 3 góllal is elhúztak. Kezdett is könnybe lábadni szemem, hogy mi lesz így a beígért aranyammal. Szerencsére szövetségi kapitányunk idejében felismerte, hogy Szecskának ma nem megy és 3:6-nál be is cserélte Gergelyre. Ekkor kezdődött a magyar csapat feltámadása. A negyed végén már csak 1 gól a hátrányunk, 6:7.

A harmadik negyedben végre a meccset is sikerült megfordítanunk. Akkora gólokat lőttünk, hogy kezdtem félni, hogy kitiltanak az étteremből az örjöngésünkért. Varga Dumi egy igazi zseni. Imádom! Lesz ő még világ legjobbja. 9:7 volt az állás az utolsó negyed előtt.

A maradék 8 percben láthattunk még bőven szép játékot a mieinktől. Remekül védekeztek. Többször szerelték az ellenfelet. És igaz, hogy volt egy meg nem adott szögletünk, illetve Hosi és Madaras is kipontozódott, de alig 4 perccel a vége előtt Gergely ötöst védett! Montenegró ettől függetlenül is tudott egyenlíteni. 9:9 az állás, amikor Kemény időt kér 2 perc 56 másodperccel a vége előtt. Az előnyt Kásás (igen, az én Tomim) értékesíti, 10:9-re újra mi vezetünk. Megint Kása az, aki egy nagyon fontos pillanatban labdát szerez. Mi támadunk, Varga Dani góljával 11:9. 1 perc 4 másodperc van hátra. Még volt pár gyenge próbálkozásuk a montenegróiaknak: mellé lövik és Kásába (az én Tomimba), de a kapunkba már nem tudják.

Magyarország-Montenegró 11:9 (3:4, 3:3, 3:0, 2:2)

Nagyon jó meccset láthattunk, szép megoldásokkal, hatalmas gólókkal és egy újra jó csapattal. Egy ilyen csapattal van esélyünk az aranyra.

A nap meglepetése nem csak a Kozmann - Kiss bronz volt, hanem Az USA - Szerbia összecsapás is, aminek 10:5 lett a vége.

Így vasárnap reggel 9:40-kor Magyarország az Egyesült Államok válogatottjával játsza a döntő mérkőzést.  • Tippek
  • Lakáshitel