Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Ha nem hisztizünk

2008.08.11. 09:28 Módosítva: 2015.05.21. 05:14
2 hozzászólás

Mit lehet írni a női vízilabdáról? Általában totál unalom. Kínszenvedés végig nézni egy-egy meccset. Elég ritka, hogy igazán élvezetes játékot kapjak el. Szkeptikus vagyok. Még sosem néztem végig egy nemzetközi bajnokság összes női magyar vonatkozású meccsét sem. Most úgy döntöttem, hogy van egy szereplője a csapatnak, aki miatt érdemes lesz leülni a tévé elé. Az illető pedig nem más, mint a csapat szövetségi kapitánya.

Godova Gábor az eddigi legjobb választás - persze nekem még mindig van egy titkos favoritom.

Végre egy olyan edző áll a csapat élén, akinek van valami fogalma arról, hogy milyen alapok kellenek a jó csapatjátékhoz nőknél. Tudja, hogy addig ez a csapat sosem nyer olimpiát, amíg nincs meg az a bizonyos csapatszellem, csapategység - ami sajnos jó ideje nem is volt jellemző erre a női válogatottra.

A következő játékosokból áll össze a csapat: Horváth Patrícia, Sós Ildikó - kapusok, Brávik Fruzsina, Drávucz Rita, Györe Anett, Kisteleki Dóra, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Stieber Mercedes, Szremkó Krisztina, Takács Orsolya, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina – mezőnyjátékosok

A lányok Hollandiával játszották első meccsüket.

Érdekes és egyben elkeserítő, hogy mennyire látszódik, hogy kik a külföldi játékosaink. Ez is csak azt bizonyítja, hogy itthon milyen gyenge a női vízilabda.

Az első negyed érdekesen alakul: Jól kezdtünk, Pelle kb. 10 méterről egy hatalmas góllal nyitott. Majd hagyjuk, hogy a hollandok 6-os számú játékosa, De Brujin 3-szor egymás után is eredményes legyen, nem is akármilyen helyzetekből. Először bevarr egyet messziről, majd hátrányból talál be Pati kapujába. Ez elég komoly védekezési hiba részünkről. Kettő védő áll rajta. Pati röviden, de még sem tudja megfogni. Harmadszorra pedig ugyanúgy betalál ugyanabból a szögből a holland játékos. Neki ez ’jókéz’! Védeni kell! Blokkolni!

2 perc 15 mp van hátra, amikor Valkai Ági végre betalál, ezzel 2:3-ra sikerül feljönnünk. Miénk a labda, erre Stieber eladja. Szerencsénk van, mert kontrát fújnak a túl oldalon, így újra mi jöhetünk, javíthatjuk az előző bakit, egyenlíthetünk a negyed vége előtt. Kapunk egy fórt, és ezt Stieber szépen ki is használja 3-3, 1 perc van hátra.

Elkezdődik a második negyed. Kisteleki Dóri egy nagyon szép ejtéssel betalál a holland kapuba, így újra mi vezetünk, 4:3.

Erre válasz holland oldalról egy óriási lövés. A vége előtt 3 és fél perccel büntetőt ítélnek ellenünk, 5:4-re vezetnek a hollandok.

Fórból Pelle egyenlít, 5:5. Primász ejtéssel próbálkozik. Valljuk be elég rémisztő volt. Értetlenül állok a választása előtt. Miért nem lőtt?! Speciel ő képes belőni.

A harmadik negyed Stieber nagyon szép távoli ejtésével kezdődik, majd Kisteleki folytatja 3:48-nál egy nagyon okos góllal. 8:6-ra vezetünk.

Pelle nem nyugszik, alig 2 perccel a negyed vége előtt betalál a rövidbe, ezzel 9:6 az állás

Hátrányban vagyunk. Már megint képtelenek vagyunk védeni a kapás szélet, 9:7. Kicsit hihetetlen számomra. Alap dolog. Védekezésnél ez az első dolgok egyike, amit bele vernek egy játékos fejébe. A kapás oldalt nem hagyjuk üresen fórban! Talán Györe volt. Persze miért is várok tőle extra játékot?

27 másodperccel a negyed vége előtt De Brujin megint betalál a kapunkba és Patrícia már megint sehol nincsen (9:8).

Szerencsére Pelle még mindig nem unta meg és 3 másodperccel a vége előtt egy hatalmasat lő. Óriási hiba volt a hollandok részéről (10:8).

Jön az utolsó negyed. Valkai Ági góljával 3 gólos előnyre teszünk szert ismét. 5 perc van hátra, 11:8 nekünk. Büntetőt ítélnek ellenünk. Éreztem is, hogy ez most nem megy be nekik. Patinak nem lehet könnyű ötöst lőni. Minden mást egyszerűbben. Nem egy extra jó kapus, de az adottságai jók hozzá. Az biztos, hogy Manóhoz hasonló tehetség a elmúlt jó pár évben nem mutatkozott női mezőnyben itthon.

24 másodperc van hátra a meccsből, amikor Godova időt kér. Értékesíteni nem tudjuk, a hollandoké a labda, akik úgyszintén kikérik az idejüket, 14 másodperc van még hátra. De ők sem tudnak mit kezdeni a labdával.

11:9-re megnyerte első mérkőzését a magyar válogatott.

Az utolsó negyedben 1 gólt tudtak lőni a hollandok. Egész jó kis meccs volt. Komolyan gratulálok a lányoknak ahhoz, hogy végre nem hatalmasodott el a hiszti rajtuk, és viszonylag higgadtan tudtak játszani elejétől a végéig.

És most megyek napozni.