Rossz játékkal döntetlen

2008.08.13. 09:40

Huh, izgalmas meccsen vagyunk túl. Rég izgultam női meccsen ennyire. Lányaink csoport döntőt játszottak az ausztrál válogatottal. Tudtuk előre, hogy nem lesz könnyű menet. Hogy kicsit több lesz a kapkodás. Én a szövetségi kapitányra fogom. Végre sikerült megtalálni a jó embert a csapat élére. Most érzem először, hogy a magyar női válogatott is esélyes lehet az olimpiai dobogóra.

Nem volt gólzáporos meccs. Nehezen indul be a gépezet. Drávucz első kísérlete nem megy be, az ausztráloké annál inkább, 0:1. Érezhető, hogy feszültek a lányok, hogy közel nem játszanak olyan higgadtan, mint legutóbb. Szerencsére Rita második próbálkozása kapuba talál, 1:1. Az első negyedben több gól nem is születik. Fel – alá úsznak a csapatok. Mindkét oldalon sok a támadó hiba.

A 2. negyed sem hoz sok változást. Rosszul beadott labda centerbe, fordulhatnak az ausztrálok. Kihagyják. Mázlink van, az ausztrál bekk szabálytalankodik, emberelőnyben a magyar csapat. Kihagyjuk. Ausztrál támadás, a bírók nem teketóriáznak, szórnak tőlünk is. Valahogy ma az ausztráloknak sem megy úgy a vízilabda, nem tudják értékesíteni a kapott előnyöket.

Primász mutatja be, milyen a jó centerpassz, sikerül is egy büntetőt kiharcolnunk, amit Drávucz végez el. Ezzel 2:1 az állás

Kicsit rémisztő, hogy mennyire nem tudunk felállni támadni. Nagyon messze vagyunk a kaputól. Újabb emberelőnyt kapunk, de Pelle fölé lövi, kihagyjuk. Fordulnak az ausztrálok. Hátrány nálunk. Hé! Középen nem hagyunk üresen embert! 2:2, Rippon a gólszerző. Mekkora hiba!

Nálunk a labda, ismét egy rossz beadás centerbe. Túl sok a rossz centerpassz. Lehet, hogy többet kellene gyakorolni az edzésen? Nem olyan nehéz egy ember elé pontos labdát adni. Belefér egy-egy hiba, de ez már sok lesz. Szegény center. Bosszantó és nagyon fárasztó tud lenni, hogy végre beáll és nem jut el hozzá a labda. Kapkodnak, nem játszanak elég higgadtan.

Az utolsó percen belül vagyunk. Kisteleki úszik a labdával, pöcköl, de a kapus véd. Nem baj, jó lett szögletnek. Sajnos most sem tudunk mit kezdeni vele, megint kihagyjuk. Az ausztráloknál kontrát ítélnek a bírók, mi jöhetünk. Felúszni már nincs időnk, így Györe próbálkozik messziről. Majdnem, de ez még mindig kevés. Erre pontot nem adnak. Ebben a negyedben sem született több gól, mint az elsőben, 2:2-re zárunk.

Kezdődik a 3. negyed, Ági elhozza a labdát, mi támadhatunk. 11 méterről próbálunk ejteni?! Ez komoly? Nem hiszem el, hogy így kell játszaniuk. Álljunk már fel és lőjünk rendesen. Az ausztrálok is tehetetlenek, nem találnak be ők sem. Drávucz kísérletezik egy távoli lövéssel, de elég gyenge a próbálkozás, nem lesz gól. Az ausztráloknál egy nagyon szépen megjátszott fórt láthatunk. Pontos passzok, jó időben előtt lövés, 2:3. Ez tényleg szép volt.

És már megint az ejtés! Á, nem lesz ez így jó. Ide más kellene. Ausztrálok támadnak, távoli lövés, nagy gól. 2:4. Nálunk a labda. - Hehe, ’vicces’ azt látni, hogy valaki képes Stiebert kitolni. Mekkora állat lehet az ausztrál bekk… - Megint nem tudunk felállni támadásnál, nem tudunk feljönni egy gólos különbségre.

Mezei megint ontja a hülyeségeit. Hol volt neki jó a Kistelekinek beadott labda? Mentjük a menthetőt. Ági beleáll és lő, 3:4.

Újabb kihagyott támadás ausztrál oldalon. Mi jöhetünk. Fórt kaptunk. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem tudunk felállni fórban sem. A kapufát is teljesen szétlőttük, jó lenne betalálni végre. Ebben a negyedben sem tudtunk 1 gólnál többet lőni.

Jön a 4. negyed. Ági megint elhozza a labdát. Röhej, hogy szélsőink is 5 méteren kívülre szorulnak. Zantleitner sikeresen kiharcol egy 5 méterest. Be kell lőni! Valkai áll fel, gól!!!! 4:4! Egyenlítettünk!

Egész szép ejtés a túloldalon, szerencsére nem megy be, kapufa. Nálunk a labda. Drávucz! De okos, szép gól! Rossz kézről ejt, 5:4. Jól kezdjük a negyedet, végre kicsit feltámadtunk. Á, Rippon ejt, 5:5.

Ez a beadásos dolog nem jön nekünk össze, az ausztrálok jönnek. Hátrány. Időt kér az ausztrál szövetségi kapitány. Blokkba lövi a labdát az ausztrál játékos, közben mi kiegészülünk, így sem tudjuk megállítani az ausztrálokat. Gól,: 5:6.

Kontrát ítél a játékvezető, ausztrál támadás ismét. Leszereljük őket, majd egy páros kiállítás. Nem, képtelenek vagyunk megjátszani a centert. Kontra. Ausztrálok támadhatnak. Kisteleki szerel. Nálunk a lehetőség, de sikerül megint egy oltári nagy baromságot csinálnunk. Hogy lehet két ember közé így beadni. Semmi nem volt. Jogos az ítélet. Nem lett volna szabad Kistelekinek adni ott a labdát, egy ilyen helyzetben.

Ausztrálok jönnek, 5-ös, 5:7. Most nincs mese, össze kell szedni magunkat, ha nyerni akarunk. Nem lehetetlen. Ne adjuk fel. Nálunk a labda, előnyt ítélnek, mekkora góóól! Pelle Anikó keze járt el, 6:7.

2 és fél perc hátra, le kell faragni azt az egy gólt. Mi támadunk, jó bejátszás, és ismét egy emberelőnyben vagyunk. Be kell lőni! Figyeljünk oda! Nem ártana megtanulni passzolni. Nagyon jól védekeznek az ausztrálok. Nem tudjuk értékesíteni a kapott előnyt. 1:17 van hátra és az ausztrálok támadnak.

Na, most aztán mindent bele, 40 mp van hátra, de a labda még mindig az ellenfélnél. Mi támadhatunk, Godova időt kér 23 másodperccel a meccs vége előtt. Felállunk…PELLE! De szép volt! Egyenlítünk. Ez az! 7:7. 4 mp van hátra, időkérés az ausztráloknál, nem tudják értékesíteni.

Magyarország: Ausztrália 7:7

A következő ellenfelünk a görög válogatott. Velük augusztus 15-én, 9:40-kor játszunk. Izgalmas meccsnek ígérkezik ez is. A málagai vízilabda eb-n 7:7-es döntetlent játszottunk velük.