Bukott sztárok az olimpia reklámfilmjében

2008.08.18. 20:57
Nyolc sztárból mindössze kettő lett olimpiai bajnok a játékokat népszerűsítő reklám szereplői közül, de a páros teniszben győztes Roger Federert is elverték egyesben. A legyőzhetetlen Michael Phelps nem került bele a klipbe.

Mellényúlt a Nemzetiközi Olimpiai Bizottság (NOB), amikor Laure Manaudou-t, Vanessa Ferrarit, Liu Hsziangot, Tyson Gayt és Haile Gebreralassiét választotta főszereplőnek a pekingi játékokat népszerűsítő klipjéhez.

Manaudou, a francia úszó vízinőként istenítve tűnik föl. Korábbi győzelmei ellenére az olimpián leégett, számaiban 7., 8. és 16. lett. Ferrarinak, 2006 összetett-világbajnok tornászának legjobb eredménye a 11. hely, a futóklasszis Gebresalassie csak 6. 10 000 méteren.

A sprinter Tyson Gay kisebb sérülésével döntőbe sem került 100 méteren, a kínai kedvenc 110 gátas Liu Hsziang el sem tudott indulni, föladta fájós lába miatt.

A reklámban szintén feltűnő Roger Federer párosban aranyat nyert, de legyőzhetetlen embernek túlzás nevezni, egyesben a nyolc között kikapott James Blake-től, arról nem beszélve, hogy a bajnok Rafael Nadal hónapok óta veri.

Bejött viszont Kenenisa Bekele szerepeltetése: a futó 10 ezer méteren olimpiai csúccsal védte meg négy éve megszerzett első helyét. A kosárlabdázó Jao Ming is jól áll, 95 pontjával a játékok legeredményesebbje, 19-es pontátlaga második, csapata, Kína továbbjut a csoportjából. Aranyérmes ő sem lesz, az Egyesült Államok legyőzhetetlen.

Amerikai kosaras ennek ellenére nem került kisfilmbe, sem kínai pingpongos vagy tornász, sem a csodaúszó Michael Phelps, aki az olimpia előtt kijelentette, nyolc aranyért megy Pekingbe, majd mindet meg is szerezte, és minden idők kiemelkedően legsikeresebb olimpikonjává vált összesen 14 aranyéremmel.  • Tippek
  • Babaváró hitel