Centimétereken buktak súlyos milliókat

2008.08.12. 09:09 Módosítva: 2015.05.21. 05:12
Eddig sem voltak szerencsések a magyar sportolók a pekingi olimpián, de kedden csúcsára ért a pechhullám. Ketten is hajszállal maradtak le a döntőről, amivel legalább kétmillió forintot buktak el. Az úszó Verrasztó Evelyn és a traplövő Gerebics Roland is szétlövés áldozata lett.

Vasárnap a párbajtőröző Boczkó Gábor arról beszélt, nyolc év munkája veszett kárba, mert nem tudta megszerezni a bronzérmet egyéniben. Akcióját kitervelte, de az utolsó másodpercben pontatlanul szúrt, egy centit tévedett, nem találta el a spanyol Abajót. Négymillió forintot is veszített ezzel, mert a harmadik hely 14 milliót fizet, a negyedik tízet. Világbajnokságon két bronzérmes van, az olimpián csak egy lehet.

A sportlövő Sidi Péter holtversenyben lett ötödik, és mivel a sportágban dönteni kell azonos eredménynél, újra lőttek. A légpuskás Sidi hibázott, kilencest lőtt, az orosz Prihodcsenko tízest, a hatodik helyet csípte el, ezzel kétmillió forint csúszott ki a kezéből. A hatodik helyért hatmillió jár, az ötödikért kettővel több.

A dupla trapos Gerebics Roland ennél is rosszabbul járt, mert neki a döntőért kellett szétlőnie, ráadásként három ellenfele is volt a hatodik, még finálét érő helyért. A nyolc éve ötödik Gerebics rosszul célzott a ráadásban, így összesítésben a kilencedik hely lett az övé.

Ugyancsak kedd délelőtt Verrasztó Evelyn hajszálra ugyanannyit úszott a 200 méteres vegyes úszás elődöntőjében, mint japán riválisa, Kitagawa, és mivel a nyolcadik helyen alakult ki a holtverseny, újra meg kellett mérkőzniük egymással. Ezt a csatát az első olimpiáján szereplő magyar már nem bírta - túlzottan idegesen állt rajthoz -, nem jutott döntőbe. Ha nyolcadik, akkor is kétmillió forinttal gazdagabb - ha előrébb jut, értelemszerűen többet kap -, így viszont kilencedik lett, amiért már nem jár az olimpiai jutalomkeretből.

A tőröző Knapek Edina ellenben szerencsés volt, mert ugyan a nyolc között kikapott a későbbi győztes Valentina Vezzalitól, de az ötödik helyre rangsorolták, amiért nyolcmillió jár.