Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Eltunyultunk, de felébresztettek minket

2008.08.14. 11:10 Módosítva: 2015.05.21. 05:03
0 hozzászólás
A magyar vízilabda-válogatott második győzelmét is megszerezte a pekingi olimpián, a spanyolok ugyan megijesztették, de a második félidőben nem kapott gólt. A csoportelsőségről a gólkülönbség dönt, de a kapitány nem ezzel foglalkozik, mert az rosszra vezetne szerinte.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a tavalyi világbajnokságon hosszabbításban verte a spanyol válogatottat, most a gyenge kezdés után sokkal magabiztosabban.

"Lehetett volna nagyobb különbség, de sok helyzetet hagytunk ki, viszont pozitív volt, hogy húsz percen át nem kaptunk gólt, ötről már nem tudtak elmozdulni a spanyolok. A lényeg csak az: nyertünk."

Kifejtette, közepesen játszott csapata. "A görögök elleni tökéletes védekezés miatt eltunyultunk, de felébresztettek bennünket a meccs elején."

Kemény kiemelte, nem akar foglalkozni a gólkülönbséggel, számolgatni pedig nem szeretne, egyáltalán nincs értelme. A csoportelsőségről, egyben az azonnali elődöntős részvételről a gólkülönbség fog határozni.

"Ez a harmadik olimpiám, van már annyi rutinom, hogy tudjam, alázattal kell készülni a következő meccsre, bárki ellen is játsszunk. Természetesen Ausztrália ellen mi vagyunk az esélyesek, de videózni kell, felfedezni a gyenge pontokat. Nem érdekelnek az eredmények, a gólarány, nem akarom az erőimet erre fecsérelni, hosszú még ez a verseny, szükség van az energiára."Kis Gábor center örült anak, hogy megállta a helyét, és bevallotta szerencsés gólokat lőtt. "Kicsit megijedtünk az elején, nem akartuk, hogy belelkesedjenek, mert akkor önmagunk dolgát nehezítettük volna meg. Örülök, hogy megálltam a helyem, a védekezésből is kivettem a részem."

Molnár Tamás is a győzelem fontosságát emelte ki, és hogy fáradtság nélkül menjenek előre a kitűzött úton.