Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1,4 milliós jutalom a kínai olimpiai érmeseknek

2008.09.01. 11:37 Módosítva: 2008-09-01 12:53:31

Közel másfél millió dollárról szóló csekket vehettek át az olimpián érmet szerzett kínai versenyzők.

A volt brit koronagyarmat, Hongkong és a másik különleges igazgatási területként jegyzett Makaó, a Kína fennhatósága alá szintén visszakerült egykori kis portugál gyarmat 63 versenyzőt látott vendégül. Az élsportolókat az ötkarikás játékokon elért eredményeikért a házigazdák a pénzdíj mellett életük végéig szóló ingyenes belépővel is jutalmazták a két körzet különleges látnivalókkal szolgáló olyan szórakoztató központjaiba, mint amilyen például az Ocean Park, vagy a szintén hongkongi Disneyland, míg Makaó, az "ázsiai Las Vegas" világhírű kaszinóiba invitálta az olimpia hazai nyerőembereit.

Kína a pekingi nyári játékokon összesen 100 érmet szerzett, közte 51 aranyat, s az élen végzett a nemzetek közötti versenyben az Egyesült Államokat és Oroszországot megelőzve. (MTI)