A cselgáncsozók két érmet várnak Pekingben

2008.07.31. 21:37

Két éremért utaznak a magyar cselgáncsozók Pekingbe, de a csapat akár a barcelonaihoz hasonló sikeres szerepésre - egy arany, két ezüst és egy bronz - is képes lehet. Mindezt Tóth László, a magyar szövetség elnöke mondta el el csütörtökön.

A sportági vezető szerint az olimpiára kijutott hat magyar cselgáncsozó közül négyen - Ungvári Miklós (66 kg), Hadfi Dániel (100), Bor Barna (+100) és Baczkó Bernadett (57) - akár aranyérmet is nyerhetnek. Tóth úgy vélte: Csernoviczki Évától(48) és az orrsérüléssel bajlódó Mészáros Anett-től (70) már a dobogóra kerülés szép eredmény lenne.

A sportági elöljáró elmondta, az idén Európa-bajnoki bronzérmes, korábbi világbajnok Braun Ákos a kvalifikációs rendszer igazságtalansága miatt maradt le a játékokról. Tóth hozzátette: a 2012-es londoni olimpián már minden másképp lesz, mert a jövőben a cselgáncs közelíteni fog a teniszhez, bevezetik a pénzdíjas versenyeket és a világranglistát, és 2012-ben jórészt az utóbbi alapján dőlnek majd el az olimpiai helyek.