Domonkos, Dominika
18 °C
29 °C

A klubok kötelesek elengedni a 23 éven aluli labdarúgókat

2008.07.11. 09:59

A 23 éven aluli játékosokat el kell engedni a pekingi olimpia labdarúgótornájára, ugyanakkor a túlkorosak esetében a klubokat nem lehet kötelezi erre - áll a nemzetközi szövetség, a FIFA iránymutatásában.

Ez azt jelenti, hogy a brazil Ronaldinho akkor vehet részt az ötkarikás viadalon, ha meg tud egyezni munkaadójával, az FC Barcelonával. Ugyanakkor a Werder Bremennek a 23 esztendős Diegót, a Schalke 04-nek pedig a 22 éves Rafinhát el kell engednie a tornára. A két német klub arra hivatkozott elutasító álláspontja kinyilvánításakor, hogy ha a brazil futballisták elmennek Pekingbe, két Bundesliga-mérkőzést is kihagynak, ráadásul a Schalkéra Bajnokok Ligája-selejtező is vár az olimpia alatt.

A klubok, a futballisták és a nemzeti szövetségek közötti egyre feszültebb viszony miatt kényszerült egyértelmű megnyilatkozásra a FIFA. A 28 éves aranylabdás Ronaldinho korábban jelezte: mindenképpen szeretne ott lenni az olimpián, és bízik abban, hogy a katalán gárda vezetősége nem gördít akadályt szereplése elé.