Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Gyenesei hét aranyat remél az olimpián

2008.08.06. 09:32

Gyenesei István nem elsősorban érmekben gondolkozik a pekingi olimpiát illetően, mégis ráígér Schmitt Pál három hatosára, s mindegyik dobogós helyből hetet remél. A sportot felügyelő önkormányzati miniszter nem csak hivatalból szurkol a pénteken kezdődő ötkarikás játékokon, de öttusázó Leila lánya révén apaként is érdekelt lesz.

"Jó lenne, ha sikerülne megőrizni az Athénban elért 13. helyünket az éremtáblázaton, úgy hogy minél több sportág szállítsa az érmeket. Összességében mindegyik éremből hetet várok, a hét egy misztikus szám, a 21 pedig szintén" - mondta az MTI-nek Gyenesei.

"Nem tudjuk, Kína mivel rukkol elő, a magyar sportágakban vesz-e el helyezéseket, pontokat tőlünk, vagy olyan számokban, ahol nem vagyunk érdekeltek, ennek függvényében előrébb vagy hátrébb juthatunk a nemzetek versenyében. Nem lepődnék meg, ha csak 3 aranyat nyernénk, de akkor sem, ha 13-at, mindkét teljesítmény benne van a csapatban" – mondta a miniszter.

A doppingmentes felkészülésről Gyenesei úgy vélekedett, hogy az állam és a Magyar Olimpiai Bizottság is különös elővigyázatossággal járt el.

A Peking utáni időszakra tekintve is ezt tartja az egyik legfontosabb kérdésnek Gyenesei István, aki szeretné, ha az idén a sportra fordított 14,3 milliárd forint jövőre nem csökkenne.