Kiosztották a teniszezők olimpiai szabadkártyáit

2008.07.01. 12:38

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) nyilvánosságra hozta azon versenyzők listáját, akiknek szabadkártyát adott a pekingi olimpiára. Eszerint a férfi egyesben és párosban egyformán címvédő Nicolas Massu is részt vehet az ötkarikás játékokon.

A chilei játékos a világranglistán jelenleg csupán a 131., de az ITF döntése nyomán esélye nyílik a címvédésre. Massu párosban Fernando Gonzalezzel az oldalán győzött négy éve, s az athéni olimpia két chilei aranya az ő nevéhez fűződik.

Pekingben a férfi és női egyesben is a június eleji világranglista első 56-56 helyezettje kvalifikálja magát, de egy országból csupán hárman vehetnek részt a versenyeken. A rangsorból bekerülők mellett az ITF által most kijelölt hat-hat teniszező lesz ott Pekingben, valamint a NOB háromtagú bizottsága által meghívott két-két sportoló. A teljes indulói listát az ITF szerdán hozza nyilvánosságra.

A szabadkártyások: - férfiak: Kevin Anderson (dél-afrikai), Jonas Björkman (svéd), Nisikori Kej (japán), Nicolas Massu (chilei), Max Mirnyij (fehérorosz), Peng Szun (Peng Sun, kínai) - nők: Marija Koricceva (ukrán), Csan Jung Jan (tajvani), Morita Ajumi Morita (japán), Maria Llagostera-Vives (spanyol), Alicia Molik (ausztrál), Selima Sfar (tunéziai)