Megjelent az olimpikonok szakácskönyve

2008.08.01. 08:39

Az olimpiai bajnokok különleges reggelit kapnak győzelmük másnapján, Pekingben például strucctojásból készült rántottát - derül ki egy szakácskönyvből, amelynek megjelentetését a pekingi olimpia kezdetéhez időzítette a kiadó.

Az Ötkarikás szakácskönyv című kötetet Fábián László olimpiai bajnok öttusázó mutatta be éttermében, több világhírű sportoló részvételével. A kötetben 30 olimpikon vall rövid interjú keretében étkezési szokásairól, a gasztronómiához fűződő viszonyáról. Az interjúk mellett kedvenc ételük és annak receptje is olvasható.

A kötetből kiderül, a sportolók is emberek, akik jórésze "civilként" a legegyszerűbb, leghagyományosabb magyaros fogásokat kedveli, a rakott káposztától a mákos gubáig vagy a sült kacsamellig. A könyv bepillantást enged a tatai edzőtábor konyhai titkaiba is.